Haarlems GOUD – Gardensongs

0
128

Stichting ZaaiGoed heeft met de in Haarlem woonachtige singer-songwriter Kathy Ziegler en een groep van vijtien ouderen gewerkt aan het project Haarlems GOUD Gardensongs. Op de ZaaiGoed zintuigentuin in Haarlem-Noord stonden bij regelmatige bijeenkomsten verhalen, poëzie en zingen centraal. 

De verhalen van de deelnemers zijn uitgangspunt en inspiratiebron geweest voor zes door Kathy Ziegler geschreven liedjes. Stichting ZaaiGoed wil een gelegenheidskoor samenstellen om die liedjes te gaan repeteren en optreden. Als blijvende herinnering wordt een cd met de unieke Gardensongs, inclusief een mooi fotoboekje uitgegeven.

Haarlems GOUD  Gardensongs

ZaaiGoed zorgt voor waardevolle belevingen

Stichting ZaaiGoed zet zich actief in om voor ouderen waardevolle contacten, belevingen en plezier te creëren en creatieve vermogens verder te ontwikkelen door middel van natuur- en cultuurprojecten. De stichting wil daarnaast het artistieke erfgoed vergroten en verspreiden binnen de regio Haarlem en werkt daartoe samen met een keur van lokale organisaties, kunstenaars, vrijwilligers en opleidingsinstituten.

Zonder-Werken-Niets

De Stichting heeft op het volkstuincomplex van ‘Zonder-Werken-Niets’ in Haarlem Noord een natuurvriendelijke zintuigentuin. Deze tuin is ingericht voor ouderen met verschillende wensen en mogelijkheden: krasse ouderen, ouderen met geheugenproblemen en ouderen met een visuele beperking. Op de tuin vinden dagbestedingsprogramma’s, creatieve cursussen en een thematische kunstspecials plaats. Het zien, ruiken, voelen, horen en proeven biedt een keur aan sensaties, inspiraties en geniet-momenten.

Initiatiefnemer Haarlems GOUD Gardensongs

Erika Meershoek is oprichter en directeur van Stichting ZaaiGoed. Deze stichting zet zich in om ouderen te laten opbloeien en hun (gevoel van) eenzaamheid te verminderen. Dit doet zij door kwetsbare ouderen te laten genieten van de natuur en elkaar. Hierdoor ontstaan mooie, waardevolle contacten tussen jong en oud en zo ook het bijzondere project Haarlems GOUD Gardensongs.

Bekijk ook de site van Haarlems GOUD. En voor nog meer Haerlems GOUD? Check hier het fotoproject DubbelBelicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here