Haarlems Goud: Kunst, Cultuur en Ouderen

Haarlem in de race als Age Friendly Cultural City

0
120

Op vrijdagmiddag 10 mei aanstaande organiseren Hart en de gemeente Haarlem in samenwerking met cultuur- en welzijnspartners de manifestatie ‘Haarlems Goud’ in de Toneelschuur. De middag staat in het teken van sociaal-culturele projecten voor ouderen en het versterken van de samenwerking tussen cultuur en welzijn in Haarlem. Tijdens deze middag wordt ook beoordeelt hoe Haarlem zich als ‘Age Friendly Cultural City’ het afgelopen jaar heeft ontwikkeld.

Age Friendly Cultural Cities

Meedoen aan kunst en cultuur heeft een positief effect op de vitaliteit, de gezondheid en het welzijn van ouderen. Haarlem is een van de zes steden die in 2018-2019 deelnemen aan het programma ‘Age Friendly Cultural Cities’ van het Fonds voor Cultuurparticipatie. De andere steden zijn Amersfoort, Alkmaar, ’s-Hertogenbosch, Helmond en Middelburg. De manifestatie op 10 mei biedt inspiratie en stimuleert (nieuwe) samenwerking tussen culturele instellingen en ondernemers, kunstenaars en zorg- & welzijnsprofessionals in Haarlem. Succesvolle projecten op het gebied van muziek, fotografie en film presenteren zich in de Toneelschuur. Ook is er ruimte voor het pitchen van (nieuwe) projecten en ideeën. Mensen uit de cultuur- en welzijnssector kunnen elkaar ontmoeten.

Een van de sociaal-culturele projecten dat onderdeel is van Haarlems Goud is Gardensongs. Bekijk de video over dat project hieronder. Een ander project is Gouden Boeken, de video daarover bekijk je boven in het artikel. 

Gardensongs | Haarlems Goud

Natuur-cultuurproject Gardensongs van Stichting ZaaiGoed is één van de parels van Haarlems Goud. Kom op 10 mei naar de Toneelschuur voor meer inspirerende verhalen over kunst, cultuur en welzijn! Aanmelden kan hier: https://www.hart-haarlem.nl/thuis-bij-hart/haarlems-goud/aanmeldformulier-haarlems-goud-10-mei Gemeente Haarlem Fonds voor Cultuurparticipatie Hart Haarlem #Agefriendly #Haarlem #Cultuurparticipatie #Ouderen

Geplaatst door Haarlems Goud op Dinsdag 30 april 2019

Voor meer informatie over alle projecten kijk je op www.haarlemsgoud.nl.

Haarlems Goud

‘Haarlem heeft een rijk cultureel aanbod. We zien dat culturele instellingen zich steeds vaker inzetten om mensen die niet vanzelfsprekend met kunst en cultuur in aanraking komen te bereiken. Ook in het sociaal domein is aandacht voor betekenisvolle culturele projecten voor ouderen,’ vertelt projectleider van Haarlems Goud Mariël van Dijk. ‘Het is belangrijk om dat beter zichtbaar te maken en samenwerking tussen beide domeinen te stimuleren. Zo zetten we de impuls die Haarlems Goud heeft gegeven voort.‘

Haarlems Goud

Met het programma ‘Age Friendly Cultural Cities’ moedigt het Fonds voor Cultuurparticipatie steden aan om het kunst- en cultuuraanbod voor ouderen op peil te houden en te verduurzamen. De zes ‘Age Friendly Cultural Cities’ worden beoordeeld door een jury van het BNG Cultuurfonds. Op 4 november 2019 weten we of Haarlem zich winnaar mag noemen en de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs, ter waarde van € 20.000, in ontvangst mag nemen.

Het programma van vrijdag 10 mei begint om 13.30 uur in de Toneelschuur en duurt tot 17.00 uur. Aanmelden – kosteoos – kan via het online aanmeldformulier: www.hart-haarlem.nl/aanmelden- 10mei. Bezoek voor meer informatie de website www.haarlemsgoud.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here