Liv Webbers mag zich na afgelopen maandag winnares noemen van de Gitaarlem Talent Award 2017 Tijdens de grote finale streden tien jonge ambitieuze singer-songwriters in de Haarlemse Philharmonie om de felbegeerde Talent Award, die dit jaar voor de derde keer werd uitgereikt door stichting Gitaarlem. En Haerlems Bodem was hier uiteraard bij om Haarlems nieuwste talenten te beluisteren en aanschouwen.

Gitaarlem Talent Award

De presentatie van de avond was in handen van zanger Lucas Hamming die op humoristische en luchtige wijze de avond aan elkaar kletste. Dan weer wat interactie met publiek, vervolgens een onderonsje met de talenten. De optredens vonden plaats in de kleine, redelijk goed gevulde zaal van de Philharmonie. Het was merkbaar dat het merendeel van mensen speciaal gekomen was voor een van de talenten .

Gitaarlem Talent Award

De tien deelnemers die het tegen elkaar opnamen waren: Sanne Brouwer, David Breebaart & Davy Lourenburg, Auke te Loo & Celine Dib, John-Lewis Cabot, Liv Webbers, Marjo Kreileman, Christian Sebazungu, Lisa Rietveld, Peer Moens en Wessel van Deursen. Ze veroverden stuk voor stuk een finaleplaats na verschillende voorrondes in de stad.

Gitaarlem Talent Award

Hoewel de zenuwen af en toe hoor- en zichtbaar waren brachten de artiesten overtuigend hun nummer voor publiek en jury . De gevarieerde muziekstijlen hadden wel allemaal één overeenkomstig thema, namelijk  ‘Take Me Home’. Het was de bedoeling dat ze een nieuw en origineel nummer rondom dit thema componeerden en ten gehore brachten.

Gitaarlem Talent Award

De vakjury uit de Haarlemse muziekindustrie koos uiteindelijk de drie, in hun ogen, grootste talenten uit die werden beloond met een 1ste, 2de en 3de plaats en een gitaar in verschillende prijsklassen. Naast deze prijs wordt Gitaarlem Talent Award vooral beschouwd als een opstapje voor de carrière van de winnaar.

15235804_230545734024627_4991049504308961520_o 15252511_230541907358343_1638396598472496329_o

Gitaarlem Talent Award

We zijn benieuwd waar wij Liv Webbers allemaal gaan tegenkomen de komende periode. Maar ook de andere talenten zullen we nog vaak genoeg in en rondom de stad treffen, want we kunnen na deze avond concluderen dat het niveau van de talenten over het algemeen erg hoog is. En dat is weer iets voor muzikaal Haarlem om trots op te zijn.

Foto’s: Mick de Jong

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here