Haarlemse dansfilm #metoo: crowdfunding gestart

Met jouw steun kunnen zij deze dansfilm waarmaken en de boodschap nog verder verspreiden.

0
90

Een krachtige dansfilm over de strijd die slachtoffers van binnen voeren. Geïnspireerd door de #metoo-beweging bundelen de dansers van de Haarlemse internationale dansacademie Dance in Art (DiA), choreograaf Martine van Santen en onze eigen HB-filmmaker Sophie Koster hun krachten.

Haarlemse dansfilm #metoo

Waarom deze film? 

De bekendste hashtag van afgelopen jaren heeft ertoe geleid dat mensen begonnen te praten over hun ervaringen van seksuele intimidatie, aanranding of seksueel misbruik. In deze dansfilm worden verschillende personages gevolgd die een bepaalde fase uitbeelden. Samen vormen zij het gevecht dat slachtoffers van binnen ervaren. Naast de dansscènes in de film zie je ook beelden van onze stad, bijvoorbeeld in de winkel Stijlloods waar al een scene is opgenomen.

Haarlemse dansfilm #metoo

“Aanwezig zijn bij de premiere of jouw naam in de credits”

Er is dus al begonnen met de opnames, maar om dit project af te maken, hebben ze jouw hulp nodig. Als je hen sponsort via Voordekunst www.voordekunst.nl kan je kiezen voor een leuke tegenprestaties zoals een voorstelling van Dance in Art, bij de première van de film aanwezig zijn of jouw naam in de eind credits. En het streven is om deze film in première t laten gaan op het Cinedans dansfilmfestival. 

Waarom crowdfunding? 

Los van de passie en toewijding van de makers, zit er aan de productie van de film een aantal kosten verbonden. Zo moeten er locaties gehuurd worden, kostuums gemaakt en zijn de camera’s en lichtapparatuur natuurlijk ook niet gratis. Dit zijn slechts een aantal dingen die nodig is om alles uit deze film te halen wat er in zit. Elke bijdrage is welkom. 

 Foto: Jaap Kroon 

DANCEFILM #METOO: CROWDFUNDING from Sophie Koster on Vimeo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here