Donderdag 15 februari wordt in de Kleine Zaal van De Philharmonie een speciale (extra) editie van de NV Haarlem gehouden. De talkshow staat dit keer geheel in teken van de uitreiking van de Haarlemse Evenementenring 2017. Dé prijs voor het beste evenement van 2017. Tevens wordt de winnaar van de Evenementenveer – de aanmoedigingsprijs voor een nieuwe veelbelovend evenement – bekend gemaakt. Het is voor de vijfde keer dat de Haarlemse Evenementenring wordt uitgereikt. Het gaat om een juryprijs die eerder werd gewonnen door o.a. = Parksessies en de Kunstlijn.

Haarlemse Evenementenring 2017

De uitreiking van de Haarlemse evenementenprijzen gaat terug tot het jaar 2013. Goudsmid Marijke Mul maakte een prachtige ring en veer, welk jaarlijks worden uitgereikt aan het beste en meest veelbelovende evenement van het jaar. In 2013 won Parksessies voor het eerst. In 2014 Bevrijdingspop, 2015 Kunstlijn en in 2016 Internationaal Orgel Festival. Het is nu voor de vijfde keer dat de prijzen worden uitgereikt. De Haarlemse Evenementenring 2017 wordt op 15 februari aanstaande uitgereikt tijdens een extra NV Haarlem in de Philharmonie.

De 5 genomineerden voor de Haarlemse Evenementenring 2017 volgens de jury en in willekeurige volgorde:

ROB ACDA AWARD
PROEFPARK HAARLEM
HAARLEM CULTUUR FESTIVAL
VIJFHOEK HUISKAMER FESTIVAL
INTOCHT SINTERKLAAS

De 3 genomineerden voor de Veer zijn:

SANTARUN
WAUS WAREHOUSE
VEERPLAS FESTIVAL

Haarlemse Evenementenring 2017
Winnaars van de ring in 2017 ‘Internationaal Orgel Festival’

NIEUW! Publieksprijs Haarlemse Evenementenring 2017

Nieuw dit jaar is dat er ook een publieksprijs zal worden uitgereikt. Iedereen mag zijn of haar stem uitbrengen op wat hij of zij het beste evenement van 2017 vond. Om jou stem mee te laten doen stuur je een mail aan evenementenring@gmail.com. Je kunt alleen stemmen op de 5 genomineerden. Onder de stemmers worden er speciale plaatsen gereserveerd voor de uitreiking op 15 februari.

Stemmen via evenementenring@gmail.com.

Haarlemse Evenementenring 2017Uitreiking

Iedereen mag aanwezig zijn bij de uitreiking tijdens de speciale NV op 15 februari, aanmelden vooraf is wel verplicht. De avond begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Aansluitend is er tot 23.00 uur in de foyer van De Philharmonie een feestelijke borrel. De toegang is gratis. Aanmelden via evenementenring@gmail.com.

NV Haarlem 15 februari

Tijdens de speciale NV wordt er onder andere gesproken met Guus van Dee (voorzitter van de Haarlemse Honkbalweek), Menno de Pater en Edwin Stibbel over de mogelijke terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort en Frits Huffnagel (voormalig wethouder Amsterdam en Den Haag) belicht het belang van evenementen voor stad, land en regio. Daarbij vertelt Maarten Boonstra wat er zich in de Haarlemse underground scene zich op het gebied van evenementen afspeelt en introduceert Reinier Weers de plannen voor Haarlem Cultuurstad in het najaar.

Jury

Een deskundige, professionele jury bepaalt voorafgaande de uitreiking de nominaties en op de dag zelf in een speciale vergadering de winnaar.  Speciaal ter gelegenheid van dit lustrum zal er voor het eerst ook een publieksprijs worden uitgereikt. De huidige jury bestaat uit: Lisa de Jongh, hoofd communicatie en programmering Patronaat; Dennis Cup, Haerlems Bodem; Willemijn Faber, Vishal; Esther Brasser, directeur Haarlem Marketing; Theo van Hoesel, eventmanager HMC; Marco Mok, eigenaar DM Communicatie en juryvoorzitter is Peter Wybenga, mediaondernemer/event- en citymarketeer.

Volg de berichtgeving over de Haarlemse Evenementering 2017 via de Facebook pagina.

Bekijk hier de registratie van Uitreiking van de Haarlemse Evenementenring 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here