In het weekend van 28, 29 en 30 september treden Haarlemse musea, kunstenaarsinitiatieven en presentatieplekken buiten hun muren. Zij stellen kunst tentoon op ongewone locaties in de stad die zelden toegankelijk zijn voor publiek. Het programma wordt vrijdag 28 september om 16:00 uur feestelijk afgetrapt in museum het Dolhuys. 

Openingsprogramma vrijdag 28 september

Het festivalprogramma wordt afgetrapt met openingsspeeches en muzikale performance door kunstenaarsduo Lucas Hoeben en componist Joost Nelissen. Vanaf 17.00 uur zijn alle Haarlemse Herfst tentoonstellingen op bijzondere locaties verspreid door het centrum. Haarlemse schrijver en kunstenaar Janneke Hopman is tijdens deze avond overal op de verschillende tentoonstellingslocaties van de Haarlemse Herfst te vinden. Zij zal korte gesproken essays voordragen.

Programma opening

16.00 uur: inloop Museum het Dolhuys
16.30 uur: start openingsspeeches
17.00 uur: muzikale performance Lucas Hoeben en Joost Nelissen
17:00 – 22:00 uur: avondprogramma op verschillende *locaties.
18:00 uur: opening tentoonstelling Ruis! In het Frans Hals Museum locatie Hal met verschillende sprekers en een performance door kunstenaar Ivan Cheng.
21:00 uur: op de historische zolder van de Haarlemse bibliotheek centrum geeft de Japanse Kunstenaar Takeshi Ikeda als onderdeel van zijn presentatie, samengesteld door Kunstfort bij Vijfhuizen deze avond om 21.00 uur een bijzondere performance.

*Er zijn enkele afwijkende openingstijden die kunnen verschillen per locatie.

Bruisend festivalprogramma

Niet alleen op vrijdagavond, maar ook in het weekend zijn er dingen te doen. In het laatste weekend van september stelt iedere deelnemende instelling voor één weekend een tentoonstelling samen met hedendaagse kunstenaars op bijzondere – verborgen – locaties.  Zaterdag 29 september is er een speciaal avondprogramma in 37PK met een debat en screening. Op de laatste dag van het festival op zondag 30 september zijn alle tentoonstellinglocaties te bezoeken. Er is om 17:00 uur een finissage aan het Donkere Spaarne 32 bij Horizonverticaal waar ze een autoradio dj-set verzorgen.

locaties en deelnemers

  • Beeldend kunstenaar Willem Hoebink toont in opdracht van 37PK een installatie in het middeleeuwse gewelf aan de Nieuwe Groenmarkt.
  • Nomadisch kunstenaarsinitiatief de-Passages maakt unieke presentatie met de titel ‘Bladeren’.Zie werk van 21 kunstenaars in de regentenkamer van het Remonstrantse hofje.
  • Het Frans Hals Museum maakt een uitstapje naar de oudste club van Nederland. In Club Stalker wordt videowerk van Long After Tonight van Matt Stokes tentoongesteld.
  • Bij kunstenaarsinitiatief Horizonverticaal op locatie aan het Donkere Spaarne staat de automobiel centraal. Zij hebben het jonge samenwerkingsverband ROKOKO uitgenodigd om een presentatie te maken rondom een totaal gedeformeerde auto.
  • Nieuw is Kunstfort bij Vijfhuizen dat sinds dit jaar deel neemt aan de Haarlemse Herfst. Het Kunstfort presenteert een intrigerende installatie van (geluids)kunstenaar Takeshi Ikeda op de zolder van de Centrale Biblitioheek, het voormalige Doelengebouw van de schutters.
  • Nieuwe Vide presenteert tijdens Haarlemse Herfst kunstenaar/filmmaker Bernardo Zanotta. Zijn video-installatie ‘Second Dawn’ (2018) transformeert Stalhouderij- en manege Vosse in een theater waar een science fiction verhaal zich ontvouwt.
  • In de regentenkamer van Museum het Dolhuys maakt Sugar Pop Institute een zoete, kosmische tentoonstelling met Bonno van Doorn en Simon Wald-Lasowski.
  • De Vishal presenteert ‘Hidden in plain sight’, een tentoonstelling met drie kunstenaars in één van de stijlkamers van de Van Duivenboden Interieur aan de Gedempte Oude Gracht.

Voor meer informatie over het programma, de screening en de finissage op zondag kijk dan op Haarlemse Herfst Facebook of op website.

Deelnemers

37PK, de-Passages, Frans Hals MuseumHorizonverticaal, Kunstfort bij VijfhuizenNieuwe VideSugar Pop Institute en De Vishal.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here