De Haarlemse Honkbalweek is sinds 1961 voor veel Haarlemmers een begrip. Om het jaar betreden ruim 70.000 bezoekers het Pim Mulierstadion. Doch blijkt een hele generatie jonge Haarlemmers nog nooit een keer naar een wedstrijd te zijn geweest. Daar moet verandering in komen! Dit jaar is de Haarlemse Honkbalweek van vrijdag 11 juli tot en met 20 juli. Het belooft wederom een spektakel te worden met top honkballers uit Amerika, Japan, Chinese Taipei en natuurlijk Nederland. 

Het is ieder jaar weer een druk bezocht event, maar wat houdt het eigenlijk in? Sinds 1961 is Haarlem de thuisbasis van het grootste en drukst bezochte internationale honkbaltoernooi van Europa. De Haarlemse Honkbalweek is een tiendaags ‘invitatietoernooi’ voor teams uit verschillende landen. Dit jaar gaat het tussen Team USA, Japan, Chinese Taipei en natuurlijk het Nederlandse team. De Haarlemse Honkbalweek is in de afgelopen vijftig jaar uitgegroeid tot een gerenommeerd (familie)evenement en relatiemarketing platform. (lees: onder het genot van een biertje en een mooie partij honkbal een zakelijk bespreking voeren)

Haerlems_Bodem_Haarlemse_Honkbal_Week_2014_2

Voor veel gezinnen is het een dagje uit, want er is veel te doen; deelname aan een clinic, een ontmoeting met een held, top honkbal kijken, maar ook lekker eten en drinken voor een bijzonder acceptabele prijs.  Van de doorgewinterde-Honkbalweek-gangers vernemen we dat het ook op de parkeerplaats ontzettend gezellig is…

Deze tailgate parties zijn in Amerika bij vrijwel elke wedstrijd een standaard gegeven.

Het niveau van het honkbal in Nederland is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Zo werd Nederland, door de overwinning op het Cubaanse team, in 2011 zelfs wereldkampioen! Ook spelen diverse Nederlandse spelers inmiddels in de Major League in de Verenigde Staten, het Mekka van het honkbalsport. Tijdens de Haarlemse Honkbalweek wordt er ook gescout naar veelbelovende spelers en bestaat de kans dat jouw favoriete speler doorstroomt naar de Major League! Zo maakte Mart Smeets recentelijk een documentaire over Nederlandse honkballers in Amerika.

Je mag er dus zeker van zijn dat de kwaliteit van de wedstrijden op top niveau zullen zijn. Daarnaast staat het toernooi bekend om zijn positieve sfeer en komen toeschouwers vanuit het hele land om dit feest mee te maken. Een gemiddelde honkbalwedstrijd duurt tussen de 2 en 3 uur, in het programma is ruimte tussen de wedstrijden om even de het terrein te verkennen en wat te eten. Na afloop van de avondwedstrijden kan men nog een biertje drinken in de feesttent terwijl verschillende Nederlandse artiesten het publiek vermaken.

Haerlems_Bodem_Haarlemse_Honkbal_Week_2014_3

Ondanks de successen van het Nederlandse Honkbalteam en het evenement, is er steun nodig. Honkbal biedt een onovertroffen platform voor sportsponsoring. Voor het beste advies in relatie tot honkbal en sponsoring biedt de Haarlemse Honkbalweek inhoudelijk verschillende samenwerkingsmogelijkheden, waaronder sponsorpakketten en hospitality pakketten. Een zeer interessant evenement om aan deel te nemen.

Support de Haarlemse Honkbal week!
De prijs voor een kaartje is schappelijk, dus als je altijd al een honkbalwedstrijd van niveau hebt willen zien, dan is dit je kans!. Een dagkaart (2 wedstrijden) is voor volwassenen slechts €18.50. Ben je jonger dan 15 jaar dan kost een dagkaart €9.-.
Klik hier voor een overzicht van alle beschikbare kaarten en bestel ze meteen of ga even langs bij Sporthuis Nihek.

Haerlems_Bodem_Haarlemse_Honkbal_Week_2014_4

De organisatie van de Honkbalweek wil ondernemers graag uitnodigen om partner te worden van dit unieke evenement. Honkbal biedt een onovertroffen platform voor sportsponsoring en media-aandacht. Denk aan online adverteren, een radio commercial, merchandising of bijvoorbeeld het sponsoren van een individuele prijs zoals: 
Best Hitter AwardBest PitcherHomerun King en Player of the match. Neem voor meer informatie hierover contact op via: paul.louman@boelsay.nl 06-21111935. Wat is er mooier dan de commerciële band met je relaties te versterken onder het genot van een hapje en een drankje terwijl honkbaltitanen de strijd met elkaar aangaan?

Ook dit jaar beloofd de Haarlemse Honkbalweek een waar spektakel te worden. Als trotse Haarlemmer moet je toch ook een keer bij de Haarlemse Honkbalweek geweest zijn. Al ben je geen honkbalfan, de sfeer, de mensen, de teams en vooral de organisatie zorgen voor een leuke en memorabele dag. De Haarlemse Honkbalweek is dit jaar van 11 tot 20 juli. Klik hier voor kaarten.

De foto’s gebruikt in dit artikel zijn afkomstig van het Noord-Hollands Archief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here