Deze week is er de Haarlemse Honkbalweek! Al decennia een begrip in Haarlem, maar nog niet voor iedereen. Haerlems Bodem nam een kijkje bij de wedstrijd NED – USA. Onze eerste, live, honkbal wedstrijd en dat in Haarlem!

We schreven al een artikel over de Haarlemse Honkbalweek, dus wát het is en de geschiedenis gaan we niet bespreken. Liever hebben wij het over de sfeer bij de Haarlemse Honkbalweek. Naast het feit dat het evenement al sinds 1961 bestaat is er ook sprake van traditie. Zo is de tribune achter het derde honk al jaren bezet door dezelfde vriendengroepen en families. Lekker de koelbox mee, hapjes erbij en het is genieten in het Pim Mulierstadion! Misschien is daarom de sfeer wel zo goed?! Het draait er echt om respect, dit zie je al als er een volkslied wordt gespeeld. Iedereen zet even zijn pet af en is stil, ook voor het volkslied van de tegenstander.

NED – USA
De wedstrijd zelf was niet zo spannend, USA won met 1-0, maar als leek merkte je daar niet zo veel van. Het Amerikaanse team is onder de 21, maar er je kan nu al de toekomstige MLB spelers er uit pikken. Morgen is wederom de match NED – USA en wij zijn er weer bij. Voor iedereen die een live honkbal wedstrijd wilt zien is dit de match om naar toe te gaan!

[rev_slider Honkbalweek]


Eindbaas

Maar naast de ‘vaste kliek’ die aanwezig is, is er nog een veteraan van de Haarlemse Honkbalweek. Is het José? Het gaat over de eindbaas die na de wedstrijd, terwijl de teams nog op het veld staan, vanaf de thuisplaat een bal in de lucht gooit en deze het veld in slaat. Dan rent hij langs de honken om met een mooie sliding op de thuisplaat te eindigen, onder luid applaus van de toeschouwers. Super lollig om te zien, helemaal omdat dit inmiddels ook één van de tradities is geworden.

Haarlemse-Honkbal-Week-Haerlems-Bodem-7

Tradities
Er zijn ook tradities die niet alleen bij de HHW horen, maar rechtstreeks vanuit de Amerikaanse competitie zijn overgenomen. Denk aan het dansen in de 7e inning-stretch, terwijl “take me out to the Ball game” door de speakers klinkt. Maar ook de venter die rondlopen met biertjes. Hij is te herkennen aan de goedgekozen tekst: “Biertjes te koooooop!” Na de wedstrijd moet je ook zeker even blijven hangen in het Holland House van Jan Lijnzaad. Super fout, maar helemaal goud! En natuurlijk honkbalpetjes, heel veel honkbalpetjes…

[rev_slider HonkbalweekP]


Ook dit jaar is de Haarlemse Honkbalweek een waar spektakel. Als trotse Haarlemmer moet je er toch een keer bij zijn geweest. Ook al ben je geen honkbalfan, de sfeer, de mensen, en vooral de organisatie zorgen voor een leuke en memorabele dag. De Haarlemse Honkbalweek duurt tot het einde van de week (20 juli) Maar morgen zit Haerlems Bodem er weer voor nog een math tussen Nederland en Amerika. Spannend!  Klik snel hier voor kaarten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here