Je houdt ervan of je haat het. Je laat je er door meeslepen of je zoekt dekking op de Bahama’s. Maar, dat de Kerstmarkt Haarlem 2018 eraan komt is een feit. Er worden zo’n 250 duizend mensen verwacht op het grootste kerstspektakel van de Benelux, dat plaatsvindt in ons stadje.

Heeel veeeeel kerstmarkt Haarlem 2018

Tijdens de 25e editie staan meer dan 350 kramen verspreid door het centrum van de stad. Daarmee is kerstmarkt Haarlem een van de grootste kerstmarkten van de Benelux. Er zijn heeeeeel veeeel optredens op verschillende podia, in o.a de Gravenzaal, bij de Hema, Damstraat en Grote of St. Bavokerk. Al lopend over de kerstmarkt ga je diverse muzikanten tegenkomen onder andere The Brassbells, de Muggenblazers, de Kerstmannenband en de Dickens Christmas Band laten hun kerst-achtige tonen door de straten gallen.

Sliert van kraampjes

Dat de kerstmark groot is, is nu wel duidelijk. Maar, waar loopt hij precies? Het begin – of einde – is bij het station Haarlem en de sliert van kraampjes loopt helemaal door tot en met de Gierstraat. Naast de kerstproducten en glühwein, warme chocolademelk en erwtensoep is er ook een oude ambachtenmarkt op de Oude Groenmarkt en podia op andere markten. In onderstaande afbeelding zie je de precieze route en evenementen.

Kerstmarkt Haarlem 2018
De plattegrond van de kerstmarkt

Straatje van Emma

Een van die evenementen vindt plaats in de Schagchelstraat. Deze zijstraat van de Ged. Oudegracht wordt twee dagen omgedoopt tot Het straatje van Emma. Je duikt terug naar een Kerstfeest in de 19e eeuw. Een periode van het regentschap van Koningin Emma, stoomtreinen, den automobiel en de victoriaanse tijd. Een groep figuranten zal zich kleden naar die tijd. Er komen gracieuze dames, barbiers, gegoede burgers en ook onze Michael is aanwezig als ‘dubieuze’ schrijver. Het straatje van Emma vloeit voort uit de Anton Pieckparade uit de Warmoesstraat en het Dickensfestijn uit Deventer.

Kerstmarkt Haarlem 2018

Kerstmarkt Haarlem 2018 Beer Festival

Heb je meer zin in hedendaagse feestelijkheden? Voor bierliefhebbers is er Het Haarlem Beer Festival. Dit bierfestijn vindt plaats tijdens de kerstmarkt en wordt georganiseerd door Jopen. Je kan genieten van winterse bieren en alvast in de kerststemming komen. Dit jaar kan je kiezen uit meer dan vijfenzeventig verschillende gerstenatten uit binnen- en buitenland, bijvoorbeeld de Russian Imperial Stout, Barley Wine of een Barrel Aged bier.

Kerstmarkt Haarlem 2018

Kerstgezang

Natuurlijk kan een kerstmarkt niet zonder gezang. Er wordt dan ook zowel binnen als buiten op verschillende plekken gezongen. Zo kan je terecht in de Bakenesserkerk, Grote of St. Bavokerk, Janskliniek of Nieuwe kerk. Ook laten nachtegaaltjes hun gouden kerststemmen horen in het Rosenstock-Huessy Huis, Café de Zwaan en in de Wilheminakerk. Voor het gehele zangprogramma kan je terecht op www.visithaarlem.com

Kerstmarkt Haarlem 2018

 

It’s Christmas Time

Tot slot. Na het succes van A Taste of Christmas 2017 presenteert Van Tok Music Entertainment het muzikaal spektakel It’s Christmas Time – The Sancta Edition. Met onder andere West-end ster Jenna Lee-James en soulzanger Steffen Morrison. De performers Vajèn van den Bosch en Matthijs van der Meer voorzien het spektakel van een eigentijdse, persoonlijke en muzikale presentatie. De show zal plaatsvinden in het hart van de stad, in de Groenmarktkerk. Dit rijksmonument uit 1844 heeft een verfijnde akoestiek en heeft door de galerijen een unieke uitstraling. Bestel je kaartjes op www.vantokmusicenentainment.com

Kerstmarkt Haarlem 2018

Nog meer weten over de kerstmarkt? Check Kerstmarkt Haarlem wordt groter dan ooit!

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here