Mooi uitzicht voor opa’s en oma’s

Opa’s en oma’s in het Reinaldahuis hebben sinds vrijdag 3 april een mooier uitzicht. Vijf vrienden uit de buurt versierden het wandelpad achter het verzorgingshuis met stoepkrijt. “We willen graag de hele wereld blij maken,” zegt Jendon. De broers Jendon (8), Garyan (11) zitten op de Bernardusschool. Ze wonen schuin tegenover het Reinaldahuis, een verpleeg- en verzorgingshuis met veel oude mensen. “We hebben eerst een krijttekening gemaakt op het schoolplein en op de stoep voor ons huis. Nu gaan we iets maken voor de ouderen”, vertelt Garyan. Ook hun vrienden Adam (5), Yousra (9) en Hannae (11) gaan mee.

Haarlemse Kinderkrant vrolijker
Jong023_Stoepkrijten

Een zin schrijven

Het wandelpad achter het verzorgingshuis heet de Prinses Beatrixdreef. Hannae schrijft er als eerste met stoepkrijt een zin op: ‘You’ll never walk alone’. Ze doet het op zo’n manier, dat bewoners de zin vanaf hun balkon kunnen lezen. “De zin betekent dat we nooit uit elkaar gaan, wat er ook gebeurt”, zegt Hannae. “Ik hoorde hem in een TikTok-filmpje.” 

Tekeningen

Garyan schrijft: ‘We wish you a long life’. “Dat betekent: ‘We wensen jullie een lang leven”, legt hij uit. “Ik heb ook smiley getekend, en een engel-smiley. Als ik klaar ben, ga ik met stoepkrijt leuke spelletjes doen, zoals boter-kaas-en-eieren.” Adam en Yousra maken kleurige tekeningen van bloemen, engelen en een soort raket.

Samen sterk

Haarlemse Kinderkrant vrolijker
Jendon en Garyan

Jendon: “Veel oude mensen moeten door corona steeds thuis blijven. Ze zijn misschien een beetje eenzaam. Daarom zijn ze niet zo vrolijk. Wij proberen ze vrolijker te maken met onze tekeningen. Het liefst willen wij de hele wereld blij maken.” Ook Jendon schrijft een zin op het pad: ‘Samen zijn jullie sterk’.

Hartstikke blij

Een paar oudere mensen komen de tekeningen bewonderen. “Ik vind dit heel mooi”, zegt Frits. Hij woont in een appartement naast het Reinaldahuis. “Ik maak er een foto van. Het is leuk dat er iets gebeurt bij het huis. De bewoners blijven op hun kamer en het restaurant is gesloten. Het is veel stiller dan anders.” Jeannette (75) laat haar hondje Marie uit op de Prinses Beatrixdreef.  “Wat een kunstwerk is dit. Heel mooi. Ik word er hartstikke blij van!” 

Lees de hele editie van de Haarlemse Kinderkrant hier.

Tekst: Jacqueline Schadee

Foto’s: Floor Godefroy

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here