Met de nationale verkiezingen vorig jaar kon je nachtwerk maken van alle stemwijzers die je kon invullen in aanloop naar de verkiezingen. Maar met de gemeenteraadsverkiezingen gaat dat nét even anders. Deze verkiezingen vragen  iets meer van je eigen initiatief om zelf uit te vogelen waar al die partijen voor staan. Maar daar heb je toch helemaal geen zin in? Gelukkig is er een oplossing. 

De Haarlemse stemwijzer

Haarlem heeft nu ook een eigen ‘Haarlemse stemwijzer’. Deze is speciaal voor iedereen die moeite heeft met kiezen, of met onderzoeken. Met deze stemwijzer kan je bij elke stelling aangeven of je ergens in meer of mindere mate mee eens of oneens bent. Vervolgens kan je bij elke stelling zien wat de keuze van elke partij is geweest en waarom. Natuurlijk geeft dit je inzicht in wat je zou kunnen stemmen tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen, maar na meerdere keren de stemwijzer ingevuld te hebben wisten we nog niet zeker wat we zouden moesten stemmen. De resultaten lagen te dicht bij elkaar.

Haarlemse stemwijzer

Stellingen

Er komen stellingen voorbij over onder andere De Dolhuysbrug, de Kennemertunnel, asielzoekers, zorg, woningbouw en uiteraard meer. Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Haarlemmers van 18 jaar en ouder kiezen de nieuwe raadsleden. Houdt Haerlems Bodem in de gaten in aanloop naar de verkiezingen. We zullen nog meer inzicht proberen te geven voor jouw politieke keuze. En zo hopelijk jouw keuze iets makkelijker maken… of niet.
Bron headerfoto: Noord-Hollands Archief

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here