Je haat ze of houdt ervan; tatoeages kennen bijna geen tussenweg. De reden om een tattoo te nemen is voor iedereen verschillend. Of het nu is omdat je je vader hebt verloren en je hem herinnert met een blijvend eerbetoon of dat je een weddenschap verloor en nu voor de rest van je leven met een smiley op je kont loopt. Maar bijna iedereen is het erover eens dat tattoos een verhaal vertellen.

Haerlems Bodem gaat op zoek naar tattoos die een Haarlems verhaal vertellen.

Haarlem tattoo stories

Diana Saarloos heeft sinds 2013 haar shop in Haarlem Noord met de toepasselijke naam Haarlem Tattoo. Vorig jaar kreeg zij van een vrouwelijke klant het verzoek een tatoeage te ontwerpen in sketchstijl met een typisch Haarlems tafereel. Aan de hand van twee foto’s maakte Diana een tekening van Lautje en de grote St. Bavokerk (ook op de Grote Markt). Helaas besloot de dame in kwestie op het laatste moment af te zien van het ontwerp. “Dat vond ik zo jammer. Het was een goed ontwerp!” vertelt Diana “Ik besloot een oproep op Facebook te zetten.” ‘Ontwerp zoekt Haarlemmer’ zette ze erbij.

Haarlemse tattoo stories

Rutger en zijn tattoos

Rutger van Hemert (25) zag de oproep en dacht: ‘Dat vind ik wel wat.’
Hij overlegde met zijn beste vriendin en toen zij het ook een goed idee vond, was de deal binnen een uur rond. Rutger en Diana kenden elkaar al, het was namelijk niet zijn eerste tattoo. “Diana heeft al mijn tattoos gezet. Ik ken haar via een vriendin die een van Diana’s eerste canvassen was. Mijn eerste tattoo heb ik drie jaar geleden laten zetten. Inmiddels heb ik er vier.” Voor Rutger zijn tattoos een mooie manier om zijn levensverhaal met zich mee te nemen. Zo heeft hij op zijn bovenarm de tekst ‘He who controls himself, controls the game’, waarmee hij een donkere periode in zijn leven markeerde.

Haarlemse tattoo stories

Ook heeft Rutger een rugbybal met een anatomisch hart. Deze uiting van liefde voor rugby versiert zijn kuit, en op zijn rechterarm zit en hommage aan zijn favoriete band (The Editors). Een Haarlemse tattoo past bij zijn verhaal, want hoewel hij momenteel in Velserbroek woont, is hij geboren in Haarlem en liggen daar zijn belangrijkste voetstappen. “Ik ging hier naar school, mijn vrienden wonen hier, ik werk in Haarlem en ik ga uit in Haarlemse kroegen zoals Studio, Tierney’s en Wolfhound.” Inmiddels ligt het ontwerp voor zijn volgende tattoo ook al klaar. Die hij natuurlijk weer gaat laten zetten door Diana.

Heb jij een ‘Haarlemse’ tattoo of ben je een Haarlemse tattoo-artist en wil je je verhaal vertellen, neem dan contact op met onze redactie. 

Foto’s: Sandra Reeb-Gruber

BewarenBewaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here