Hoewel Haerlems Bodem zich voornamelijk richt op activiteiten, evenementen, gebeurtenissen en ontwikkelingen in de stad kijken we ook graag buiten onze stadsgrenzen. Zeker als er zoiets tofs als Surfana Festival in onze ‘achtertuin aan zee’ georganiseerd wordt. Haerlems Bodem duikt voor de voorpret alvast even in het programma en tipt de zes niet te missen bandjes en wat de nu al legendarische must-go clinics zijn. 

Op 22, 23, 24 en 25 juni vindt de vijfde editie van het Surfana Festival plaats. Gelokaliseerd in de duinen van Bloemendaal op camping De Lakens komen bands van over de hele wereld een mooi feestje bouwen. Maar dit is zeker niet alles; voor de echte vrije surf-lifestyle beleving is er een scala aan workshops, films, kunst, lekker eten en kampvibes. Alles wat het goede strandleven symboliseert samengesteld in een vierdaagse ervaring voor iedereen.

Muziek

Sinkane is zeker een niet te missen naam op het affiche van het festival. Met een mix van funk, soul, elektronica en rock krijg je fijne, feel-good muziek die live heerlijk dansbaar en zomers is. Over dansbaar gesproken, bij de Mauskovic Dance Band is het onmogelijk om je voeten stil te houden. De band van Nicola Niggebrugge heeft namelijk één doel: iedereen aan het dansen maken. Met zijn afrobeats gecombineerd met de vroege jaren ‘80 no-wave sound gaat dit ook zeker lukken, let maar op!

Op zaterdag staat Jo Goes Hunting op het programma. Als beetje festivalliefhebber is het bijna onmogelijk dat je de band van de multi-instrumentalist Jimmi Jo Huenting nog niet live gezien hebt. Van achter zijn drumstel bezweert hij het publiek met verschillende ritmes en melodieën die verbazend goed klinken. Dit weekend staat de indie-rockband nog op het uitverkochte Beste Kept Secret maar eind juni dus ‘gewoon’ in de duinen van Bloemendaal. Moon Tapes is een dreampop band uit Amsterdam die met zijn catchy liedjes prima past in de sfeer van het festival. Heerlijk wegdromen met de voetjes in het zand en een drankje in de hand.

Spinvis zal op zondag liedjes spelen van zijn langverwachte nieuwe album ‘Trein Vuur Dageraad’. De poëtische, rake teksten van Erik de Jong zijn uniek en onvolprezen. Mocht je Spinvis gemist hebben op Bevrijdingspop dit jaar is dit je kans om het in te halen in een prachtige omgeving. EUT zal dit najaar verschillende steden aan doen tijdens de popronde maar voor die tijd zijn ze dus op Surfana te bewonderen. Volgens 3voor12 is er een zeer aanzienlijke kans dat dit je favoriete Nederlandse bandje van 2018 wordt. Dus doe hier je voordeel mee en kom deze alternatieve pop band met catchy liedjes ontdekken voordat de rest van de wereld dat doet.

Maar dat is niet alles

Op Surfana is het dus zeker niet alleen muziek wat de klok slaat. Er zijn verschillende clinics waar de festivalbezoeker aan kan deelnemen voor de ultieme surf-beleving. Te denken valt aan: leren (kite-) surfen, wakker worden met yoga, een strandwacht-beleving, salsadansen en je kunt op een wild-life safari in de duinen. Verder worden er verschillende films vertoont, kun je chillen in een hot-tub en is er allerlei vermaak voor kinderen. Een ideale wereld.

Haerlems Bodem zal uiteraard, net als vorig jaar, op het festival aanwezig zijn voor een foto- en sfeerverslag en we zouden het te gek vinden om jullie daar tegen te komen. Dus waar wachten jullie op, haal je tickets en kom met ons mee het leven vieren in onze prachtige achtertuin aan zee.

Voor meer info en tickets kijk je op www.surfanafestival.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here