Humoristisch en met persoonlijke verhalen wordt de geschiedenis, en de actuele ontwikkeling van Kennemerland omschreven in het boek Ken je me land. Bewoner en schrijver Loek van Straaten studeerde geschiedenis en was geïnteresseerd in het gebied. Reden genoeg dus om hem te spreken in de podcast nieuwe Haerlems BodemOnderzoek.

Haerlems Bodemonderzoek – Ken je me land

Haerlems BodemOnderzoek is podcast die met publiek wordt opgenomen in de bibliotheek Haarlem Centrum. Iedere maand gaat Michael van der Putten in gesprek met een interessante gast. Dit keer spreekt hij met Loek van Straaten over diens nieuwe boek Ken je me land. Het boek beschrijft op humoristische wijze de historische ontwikkeling van Kennemerland. De opname voor de podcast vindt donderdag 27 februari plaatst in de bibliotheek Zuid-Kennemerland lokatie centrum. Lijkt het je leuk om hierbij aanwezig te zijn? Koop dan hier kaartjes. Jij als HB-volger krijgt korting. Vul bij het bestellen in dat je lid bent van de bieb en vul als code HB2702 in.

Inspiratiebron van Ken je me land is The Road to little Dribbling, waarin de Britse auteur Bill Dryson een reis maakt tussen de uiteinden van Groot-Brittannië. Een geweldig idee, vond de oud-geschiedenisleraar Van Straaten, die daarom precies hetzelfde heeft gedaan.

Samenvatting

Een ongewone reis maken tussen de verst uit elkaar gelegen plaatsen van Nederland is niet te doen. Op Rottumeroog mag je niet komen en het andere uiterste ligt in Limburg. Holland zou dan niet eens aan bod komen. Loek: “Uiteindelijk komt het er op neer dat als je de beste weersomstandigheden en zowel cultuur als natuur als uitgangspunt neemt, er eigenlijk niets anders overblijft dan Kennemerland tot je onderwerp te maken, daar ligt mijn thuisbasis Velsen. Vandaar dat ‘Ken je me land?’ ontstond.”

Over de auteur

De auteur leerde lezen tijdens weken op de bank in de huiskamer vanwege de vervelende kinderziekte de bof. Hij bofte dat hij al kon lezen vóór hij naar “de grote school” ging. Verjaardagscadeaus waren altijd boeken. Je kon hem niet blijer maken. Ook na een studie geschiedenis bleef in zijn arbeidzaam leven als docent in de examenklassen van het voortgezet onderwijs het verhalend aspect het belangrijkst. Daarbuiten verzorgde hij vele lezingen over actuele zaken vanuit een historisch perspectief.

Wat: Haerlems BodemOnderzoek
Waar: Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32
Aanvang: 20:00 uur 
Wie: Michael van der Putten praat met schrijver Loek van Straaten

Bestel hier je kaarten. Jij als HB-volger krijgt korting. Vul bij het bestellen in dat je lid bent van de bieb en vul als code HB2702 in.

Meer informatie vind je op bibliotheekzuidkennemerland.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here