Als je erover nadenkt, is het eigenlijk bizar: we kunnen een raket instappen en vliegen naar de maan. Ook hebben we honderden satellieten rond moeder aarde vliegen die zorgen voor gps, weersvoorspellingen en communicatie. En dit alles vanwege: ruimtevaart. Op dit moment staat ruimtevaart voor de grootste verandering sinds het begin in 1908. Wil je weten waarom? Kom naar deze Space Talks.

Space Talks jij kan erbij zijn

In de nieuwe Haerlems BodemOnderzoek ‘Space Talks’ is ruimtevaartdeskundige Arno Wielders te gast in de bibliotheek Zuid-Kennemerland. Presentator Michael van der Putten gaat samen met het publiek met hem in gesprek. Ruimtewetenschapper Arno zal alles vertellen over de ontwikkeling van ruimtevaart en de exploratie ervan. Commerciële partijen lanceren meer en meer hun eigen satellieten en de exploratie van de ruimte zal langzaam maar zeker gedeeltelijk door private partijen gedaan worden. Wil jij ook weten hoe de ontwikkeling van ruimtevaart is gegaan, hoe je astronaut kan worden of wanneer we Mars zullen betreden? Kom dan donderdag 19 december vanaf 19:30 uur naar de bibliotheek Zuid-Kennemerland om deze Space Talks live bij te wonen. Kosten voor leden van de bieb zijn 10 euro en voor niet-leden 15 euro. 

“I believe mankind is destined to be a multi-planet species, to move beyond the confines of our home planet. To work with Mars One is to be a living part of this incredible undertaking.”

Arno Wielders HB-2

Arno Wielders ontving zijn Master of Science in fysica van de Vrije Universiteit van Amsterdam in 1997. Daarna werd hij ingehuurd door het Leids observatorium om in de Nederlandse ruimtevaart te werken aan het Telescope Interferometer Delay Line project. In 2002 ontving hij zijn TWAIO- certificaat (tweejarige postgraduate-opleiding) en startte een wetenschappelijk onderzoek bij de space-afdeling van TNO TPD in Delft. Daar was hij betrokken bij de Ozone Monitoring Instrument (OMI) project dat gestart werd door NASA.

Wat: Podcastcollege Haerlems BodemOnderzoek Space Talks
Waar: Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32 
Tijd: 19:30 uur inloop – Start 20:00 uur
Wanneer: Donderdag 19 december.
Wie: Michael van der Putten spreekt met ruimtewetenschapper Arno Wielders
Kosten: niet-leden bibliotheek 15 euro. Bibliotheekleden 10,- euro. Kaartjes kan je kopen via: bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Foto: Wiebrig Krakau.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here