Haarlem puilt uit van de activiteiten. Kunst, sport, muziek, je kunt echt je lol op binnen de stadsgrenzen. Maar hoe vind je de parels tussen de stortvloed aan mogelijkheden? Haerlems Bodem helpt je de keuzestress vakkundig de nek om te draaien. Elke maand maken we een uitagenda voor je, met onze tips vol toffe activiteiten in de stad. Ok, je moet nog steeds een beetje kiezen. 

#1 Proefpark in het Kenaupark

Ook dit jaar weer de perfecte afsluiter van de zomerperiode: Proefpark in het Kenaupark op vrijdag 26 tot en met zondag 28 augustus. Een evenement met foodtrucks in de hoofdrol. Met 30 rijdende keukens én een grote centrale bar is het uitgebreid genieten van 99 verschillende gerechten en een verscheidenheid aan drankjes. Hoe breed dat gaat? Denk aan gluten- en lactosevrij, veganistisch, kort geschroeid rood vlees, toet- vooraf of sharing platters, koolhydraatarm, vleesvervangers, vis met keurmerk, lokaal geproduceerd en/of biologisch; you name it en je vindt het in het Kenaupark. Aanvallen!

#2 Muggenronde

Dit jaar is de 63e editie van de Muggenronde. Deelnemers aan de ronde rijden in gesponsorde wielerploegen en worden getest op snelheid en behendigheid. Hiermee zijn dagelijks mooie prijzen te winnen. Sportiviteit is belangrijk, elk kind mag meedoen met zijn/haar eigen fiets, van mountainbike tot stadsfiets, van racefiets tot opoefiets. Deelname is gratis en dat maakt de ronde toegankelijk voor iedereen. Een week fietsplezier in de vakantie van 24 t/m 27 augustus 2022, voor iedereen tussen 9 en 15 jaar. Meer info vind je hier.

Bron: muggenronde.nl

#3 Kinepolis

Gaar gestoofd? Even in de airco afkoelen onder het genot van een goede film? We kennen allemaal de gangbare plekken in Haarlem wel, maar wat dacht je van een uitstapje naar Schalkwijk? Kinepolis kent 6 moderne zalen, 937 comfortabele zitplaatsen én hanteert deze hele zomervakantie zeer voordelige tarieven als je samen met vriend, vriendin of familieled een film gaat bekijken.

#4 Haarlem Jazz & More

Op 17, 18, 19, 20 en 21 augustus keert Jazz & More terug naar de stad. Naast het hoofdpodium op de Grote Markt met Kris Kross Amsterdam, Candy & Hans Dulfer, The Afterparty, Sabrina Starke, The Partysquad, Ruben Annink, Willie Wartaal, Katie Koss, DJ Jean & Maron Hill, The Cool Quest, Geza Weisz en nog veel meer artiesten, zijn er satelliet-podia op de Oude Groenmarkt en het Klokhuisplein. Ook zijn er dit jaar weer bijzondere indoor locaties met pure jazz concerten in de Pletterij en de Sint-Bavo Kerk. Alle podia zijn gratis toegankelijk. Nieuw dit jaar is het nachtplein, in de uitgaansstraat van Haarlem: de Smedestraat. Info en programma vind je hier.

Foto: Website Haarlem Jazz & More

#5 Loading Dock Cinema

We blijven even in de filmsfeer, maar dan weg uit de airco: op 10, 11, 12, 25, 25 en 26 augustus vertoont de Schuur op een unieke locatie, namelijk voor de deur van de Schuur onder de filmzalen, een uiteenlopend programma aan films, in samenwerking met IN-EDIT, Patronaat, Cineville, Thriple ThreaT en Nieuwe Vide. Verwacht iconische en nieuwe films, zoals The Rocky Horror Picture Show, La Haine of de hit Everything Everywhere All At Once. Alles over het openlucht event Loading Dock Cinema, vind je hier.

Foto: website de Schuur (Jaap Kroon)

#6 Fluïde grenzen tussen binnen en buiten

De Vishal zoekt met een nieuwe tentoonstelling de fluïde grenzen op tussen binnen en buiten. Tijdens de tentoonstelling In a Pig’s Whisper krijgt iedereen die binnenloopt een kijkje in de keuken van de kunstenaar. Vijftien dagen lang maken twee – steeds wisselende – kunstenaars elk een vers werk in de Vishal. Na voltooiing wordt het werk gelijk bedekt. De kunstenaars die aan zet zijn, krijgen alleen van het werk van hun directe voorganger een sneak peek te zien. De rest blijft verborgen. Op 4 augustus bijten de eerste twee kunstenaars het spits af. Ze beginnen bij de entree, op de twee tegenover elkaar liggende wanden. Als bezoeker kun je zo dagelijks twee nieuwe werken tot stand zien komen. Meer info op de site van de Vishal.

#7 Haarlem Culinair

Gerechten in je gezicht schuiven, bijpraten met vrienden en familie én ontdekken wat de Haarlemse restaurants je nu eigenlijk te bieden hebben. Op 4, 5, 6 en 7 augustus staat de Grote Markt weer in het teken van Haarlem Culinair. Het evenement is vrij toegankelijk en je vindt hier welke restaurants dit jaar zijn aangehaakt.

Missen we een fantastisch, te gek, enerverend groots en meeslepend evenement? Of juist die verborgen parel achteraf in de stad, die je eigenlijk voor jezelf wilt houden maar die tóch ook dat grotere publiek verdient? Schroom niet en informeer ons. Lijstjes zijn er immers om aan te vullen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here