Haarlem puilt uit van de activiteiten. Kunst, sport, muziek, je kunt echt je lol op binnen de stadsgrenzen. Maar hoe vind je de parels tussen de stortvloed aan mogelijkheden? Haerlems Bodem helpt je de keuzestress vakkundig de nek om te draaien. Elke maand maken we een uitagenda voor je, met onze tips vol toffe activiteiten in de stad. Ok, je moet nog steeds een beetje kiezen. 

#1 Het Veerkwartier – Film aan het water

Stel je voor: De zon gaat bijna onder, de sterren verschijnen aan de hemel, je gaat er lekker voor zitten op een zitzak, strandstoel of zelf meegebracht kleedje. Een magische zomeravond in de frisse lucht met een fijne relaxte sfeer. Buiten film kijken op een groot bioscoopscherm met het geluid over een koptelefoon en op de achtergrond het water van de Veerplas. Daar wil je toch bij zijn! Alweer voor het 7e jaar op rij: Film aan het Water bij Veerkwartier! Op vrijdag 22 juli & zaterdag 23 juli, informatie vind je hier.

#2 Parksessies

Donderdag 21 juli trapt Parksessies af met sounds van de toekomst en invloeden van het verleden. Zo laat bijvoorbeeld Tamagotchi Paradise je dansen, zwoelen, denken en voelen. Het trio, bestaande uit Koen Fris, Rens de Vries en Lars Woldhuis, maakt synthpop met een knipoog naar de jaren 80 waar de synthpop met de oren vliegen, de harmonieën je laten smeken om meer en je altijd op je moet staan om de volgende verrassing. Verwacht een van 21 juli tot en met 24 juli een lang weekend vol muziek, kunst, theater én gezelligheid in de Hout.

Foto: Parksessies 2018 (eigen archief)

#3 Heel Haarlem Orgelt

Categorietje hate it or love it. Voor de echte liefhebber deze. Je bent er gek op, of je ziet het bloed al uit je oren stromen. Voor die eerste categorie: van 16 tot en met 30 juli, twee weken lang, is Haarlem de standplaats voor het meest bekende orgelfestival ter wereld. Het Internationaal Orgelfestival Haarlem. Net zoals in voorgaande edities is er naast de vele concerten op diverse locaties door de stad een internationaal improvisatieconcours. Bijzonder dit jaar zijn jazz, stomme film met livemuziek en vrouwelijke organisten die werken van vrouwelijke componisten spelen. Zeg het maar: een open doekje of een doekje tegen het bloeden?

#4 Klaterklanken

De concertwandelingen vormen op 17 juli in Elswout het hart van Klaterklanken, maar er is nog veel meer te beleven. Er wordt een randprogramma aangeboden en dit jaar zal het MAAT Saxophone Quartet een extra concert geven rond de Portugese Fado. Voor of na je concertwandeling kan je genieten van de gloednieuwe voorstelling van Greener Grass, meedansen op klassieke muziek in de Silent Disco, of jong talent spotten op het SEM podium of als loslopende Miniatuurtjes op het landgoed. Ook zijn er familievoorstellingen voor kinderen van 1 tot 12 jaar. Bekijk het programma voor een complete toelichting op alle activiteiten.

#5 Patronaat – The Wailers

Er zijn niet veel bands die de status van echte legendes kunnen claimen. Maar The Wailers claimen met gemak hun plaats in de essentiële muziekgeschiedenis. Hun muziek was en is cultuurbepalend: rebellenharten met dappere zielen die de geest van de reggae uit de jaren ’70 belichamen. De voormalige begeleidingsband van Bob Marley treedt 12 Juli op in het Patronaat. Check voor tickets: www.patronaat.nl

#6 Patronaat – A Tribute To Coldplay 

Wat doe je wanneer je Coldplay-fan én muzikaal bent? Dan begin je een Coldplay tribute band onder de naam Coldplace. Inmiddels zijn de Britten, afkomstig uit het Noord-Engelse vissersstadje Grimby, ‘s-werelds nummer één tribute band van Coldplay en hebben ze al opgetreden in 20 verschillende landen. In Nederland deed Coldplace al grote festivals als Bospop, Paaspop en Huntenpop aan. Zondag 10 juli tref je ze in het Patronaat.

Bron: Patronaat

#7 CLUB JUNE – Bram’s Bday Bash 

Naast dat Bram jarig is, wordt jouw verjaardag ook vast gevierd in Club June. Eet een stukje taart, doe een drankje en kom de hele avond dansen met je feesthoed op, want deze avond draait om jou! Een verjaardagsfeessie, zaterdag 9 juli vanaf 23:00 tot 5:00. Verwacht de beste hitjes, house, dancehall en meezingers de hele avond, tot de zon op komt! Haerlems Bodem sprak Bram een paar jaar terug al eens, bij de opening van Club June.

Bron: Club June

#8 Honkbalweek Haarlem

Vrijdag 8 juli is het dan zover. Na een paar jaar afwezigheid, keert de Honkbalweek terug. De Haarlemse Honkbalweek is een internationaal honkbalevenement, waarbij de absolute wereldtop de oversteek maakt naar Nederland. Het toernooi wordt in onze stad gespeeld, van 8 t/m 15 juli. Naast de wedstrijden, is er veel aandacht voor randprogrammering én is er dit jaar voor het eerst zelfs een heuse festivalcamping. Tickets zijn te koop op de officiële site van het toernooi: www.honkbalweek.nl

Bron: website Honkbalweek

#9 A Small Gang Presents: De Lollypop Expo!

Wat gaat er allemaal vooraf aan dat filmpje waar je doorheen scrollt op Insta? Waarom werkt voor de jongeren bij A Small Gang het maken van deze content als een metafoor voor het leven weer oppakken? Waarom stappen die jongeren kansrijker de deur weer uit? In de Schuur kun je nu gratis aanschouwen wat A Small Gang in de afgelopen twee jaar heeft voortgebracht, wat dat voor de betrokken jongeren betekent en hoe dat in zijn werk gaat. Gratis tickets verkrijgbaar op www.schuur.nl. Eerder schreven we al uitgebreid over A Small Gang.

Bonus Expat Tip: Fiesta Latina

Enjoy summer food, drinks and vibes and that lovely latin feeling in Haarlem. It’s summertime and so we’re in the mood for salsa, cocktails, tacos and bright colors. Come and experience an evening filled with bon vibes, nice people, the hottest latin & caribbean music, delicious food & drinks and, if you want to, also some dancing. Celebrate summer with us at Fiesta Latina on Friday 15 july 2022. Grab your free tickets here.

Missen we een fantastisch, te gek, enerverend groots en meeslepend evenement? Of juist die verborgen parel achteraf in de stad, die je eigenlijk voor jezelf wilt houden maar die tóch ook dat grotere publiek verdient? Schroom niet en informeer ons. Lijstjes zijn er immers om aan te vullen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here