Haarlem puilt uit van de activiteiten. Kunst, sport, muziek, je kunt echt je lol op binnen de stadsgrenzen. Maar hoe vind je de parels tussen de stortvloed aan mogelijkheden? Haerlems Bodem helpt je de keuzestress vakkundig de nek om te draaien. Elke maand maken we een uitagenda voor je, met onze tips vol toffe activiteiten in de stad. Ok, je moet nog steeds een beetje kiezen. 

#1 De verborgen geschiedenis van de (film)Koepel

Vanaf september kan Haarlem eindelijk zelf kennismaken met de geschiedenis van de voormalige Koepelgevangenis met de vertoning van de nieuwe korte film ‘Buitenvrees’ en de opening van de Hannie Schaft-cel. Informatie en tickets hier.

Foto: Felice Hofhuizen voor Haerlems Bodem

#2 Canto Ostinato St. Bavokerk

‘Canto in de Bavo’ lijkt een traditie te worden in de Bavo. Het persoonlijk initiatief van het Simeonkwartet om in de Bavo Canto Ostinato uit te voeren trekt elk jaar een nieuw publiek. En gelukkig: ook steeds meer jonger publiek. Donderdag 22 september om 20:00 organiseert het Simeonkwartet, Canto Ostinato van Simeon ten Holt in de Grote of St Bavokerk in Haarlem. Info en tickets hier.

#3 Haarlemse Heiligen

Haarlem ritselt van de straten genoemd naar heiligen. Het waren straten, genoemd naar kloosters, op hun beurt weer genoemd naar heiligen. De kloosters bestaan niet meer, de heilige straten nog wel. Wie waren zij? Wat deden zij om heilig te worden? Welke symbolen staan er op hun portretten? Waarvoor worden ze in een schietgebedje aangeroepen? Hoe kwamen ze om hun leven? Op woensdagmiddag 21 september een lezing over de verdwenen kloosters van Haarlem, bij buurtvereniging Overveen. Aanmelden kan via de mail.

#4 Dolhuys Concert

Na het succes van eerdere edities organiseert de Stichting Singelconcerten in samenwerking met Museum van de Geest voor de vierde keer het Dolhuys Concert. Het Dolhuys Concert is een openluchtconcert voor de buurt en de stad Haarlem en is gratis te bezoeken. Het programma biedt klassieke muziek van o.a. Mozart, Dvorák, Puccini, Korngold, Mascagni, Kalmann en Lehar op een toegankelijke manier. Het concert vindt plaats op 17 september 2022 om 20:00 uur op het prachtig gelegen terras van Museum van de Geest | Dolhuys, midden in stadspark de Bolwerken

Beeld: Museum van de Geest

#5 Comedy Stop in het Patronaat

Comedy Stop Haarlem is een gloednieuw festival. Het doel? De beste internationale comedy talenten naar Nederland brengen. Het festival vindt op 15, 16 en 17 september plaats in het Patronaat en de Phiharmonie. Voor meer informatie kijk je hier. Kans maken op gratis kaarten? Haerlems Bodem mag 2×2 kaarten weggeven. Stuur uiterlijk 13 september een mailtje naar info@haerlemsbodem.nl met je beste grap. Winnaars krijgen 14 september bericht.

#6 Mama Gaia Talkshow

Mama Gaia maakt de wereld graag een stukje duurzamer maken. Door mensen te inspireren en ook een steentje bij te laten dragen. Zo ook met de Mama Gaia Talkshow. De komende editie van 13 september staat daarbij volledig in het teken van een duurzame voedselkeuze. Schuif aan voor een heerlijk diner en woon daarna de talkshow bij voor nieuwe, nuttige inzichten. Info en tickets vind je hier.

#7 Joost Swarte middag bij Kennemer Boekhandel

Zondag 11 september 2022 organiseert Kennemer Boekhandel Haarlem een heuse Joost Swarte-middag. Striptekenaar en grafisch ontwerper Joost Swarte zal acte de présence geven en spreken met schrijver en boekverkoper Sem Anne van Dijk over de positie van het beeldverhaal in de literatuur en zijn nieuwste uitgave Biblio + Picto. Na afloop is er ruimte voor een echte krabbel, een knabbel en een babbel. Kijk hier voor meer informatie.

Beeld: Kennemer Boekhandel

#8 Open Podium Haarlem

Zaterdag 10 september staat Haarlem volledig in het teken van de tweede editie van Open Podium Haarlem; hét cultureel evenement van Philharmonie Haarlem, Schuur, Stadsschouwburg en Patronaat waar aanstormend talent uit de regio en artiesten de podia beklimmen. Voor het volledige programma kijk je hier.

#9 Open Monumentendagen

Open Monumentendagen in Haarlem: de deur staat open! Leerzaam én verrassend: in het weekend van 10 en 11 september openen zo’n 50 monumenten in Haarlem hun deuren voor het publiek tijdens de Open Monumentendagen. Ontdek waarom duurzaamheid en monumenten goed samen gaan. Tijdens de Open Monumentendagen organiseert de Federatie Haarlemse Koren haar jaarlijkse Korenlint, waarbij koren optreden in monumenten en op andere mooie locaties in de binnenstad.

Beeld: Facebook Tenminste Houtbaar

#10 Mini festival Lola

Lola organiseert haar eerste open air festival, bij Tenminste Houtbaar, op vrijdag 9 september. Wat je kunt verwachten, laat zich het beste samenvatting door de merkbelofte van Lola: ‘Bringing disco/house music to unique locations’. Meer informatie en tickets over dit nieuwe event op deze toffe plek, vind je hier.

Missen we een fantastisch, te gek, enerverend groots en meeslepend evenement? Of juist die verborgen parel achteraf in de stad, die je eigenlijk voor jezelf wilt houden maar die tóch ook dat grotere publiek verdient? Schroom niet en informeer ons. Lijstjes zijn er immers om aan te vullen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here