Ter meerdere eer en glorie verdient het Haerlems heerschap een brevet ter competentie voor Haarlem en haar belangen. Het heerschap wordt vanuit maatschappelijke betrokkenheid op een voetstuk geplaatst en prijkt tussen Kerst en Oud en Nieuw op onze website. 

Haerlems Heerschap van 2018

Naar analogie – en onder het motto beter goed gestolen dan slecht gejat – blaast Haerlems Bodem een nieuwe traditie het leven in. En, voor de duidelijkheid: er is dus geen sprake van een poll of democratische verkiezing, nee, de redactie van HB bepaalt. Dat ging overigens niet over één nacht ijs. Er werd gewikt en gewogen, gediscussieerd en overlegd, maar uiteindelijk werd besloten om onze burgervader te kiezen tot Haerlems Heerschap van 2018.

Bedreigingen

Zoals inmiddels bekend, wordt de 58-jarige burgemeester bedreigd. Hierdoor zijn verscherpte veiligheidsmaatregelen getroffen en wordt de CDA-politicus ieder moment van de dag beveiligd door boomstammen met een oortje. De reden van deze bedreigingen zijn nog niet helemaal duidelijk, al lijken ze uit het criminele circuit te komen. Dat de in Ridderkerk geboren Wienen zich, tegen het offer van zijn eigen vrijheid, inzet voor de belangen van de stad vinden wij bewonderenswaardig. Ogenschijnlijk onbuigzaam en met een dosis courage strijdt hij voor een veilig Haarlem. Het is niets anders dan kloekmoedig te noemen hoe hij omgaat met de ontstaande situatie en deze titel van Haerlems Heerschap 2018 komt hem met verve tegemoet.

Vanuit de gehele redactie en alle Haarlemmers: Keep up the got Work!

PS: Het Haerlems Heerschap kan in volgende edities ook een vrouw worden.

Foto: Wiebrig Krakau (2017)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here