De zon is onder in Caprera. Het waait stevig, maar het publiek is klaar voor de filmische klanken van HAEVN in het openluchttheater. Het publiek is warmgedraaid door de Engelse Matt Perriment. Vanavond de tweede uitverkochte avond voor HAEVN, die voor het eerst Caprera aandoet.

matt perriment
Matt Perriment

In den beginne…

Het verhaal van HAEVN mag inmiddels bekend zijn. In 2015 treffen singer-songwriter Marijn van der Meer en filmcomponist Jorrit Kleijnen elkaar voor een opdracht voor een reclamefilm. Dit levert Where The Heart Is op voor het automerk Volvo. En daarna volgt Finding Out More voor BMW. Deze tunes geven HAEVN een vliegende start. Gitarist Tom Veugen en drummer David Broeders worden toegevoegd. En in 2017 maakt bassist Mart Jeninga de bezetting compleet. 

HAEVN
HAEVN

Meubelboulevard

HAEVN heeft een filmische sound met een centrale plaats voor piano en strijkers. Door critici wordt hun muziek wel eens omschreven als meubelboulevard-muziek. Maar ondertussen verkopen de heren zaal na zaal uit, en zijn ze een graag geziene gast op grote festivals. Hun debuutalbum Eyes Closed uit 2018 doet het prima in de charts. Over smaak valt niet te twisten zullen we maar zeggen. 

group hugg

Symfonische geluid van HAEVN

HAEVN kreeg het advies om meer remixen uit te brengen van hun succesvolle nummers, zo vertelt Marijn ons. Maar de heren hadden meer oren naar om nummers met een geheel symfonisch orkest opnieuw op te nemen. Het resultaat is het album Symphonic Tales dat met een vijftig-koppig orkest in België werd opgenomen. Ook voor de reeks zomerconcerten heeft HAEVN een uitgebreide club strijkers en een swingend koor meegenomen. En die vallen merkbaar in de smaak bij het publiek. 

HAEVN

Other Side Of Sea

Zanger Marijn creëert onbedoeld een grappig moment als hij vertelt over het nummer Other Side Of Sea. Dit nummer schreef hij in de periode voor HAEVN en hij ernstig ziek was. Het nummer gaat over hoop op herstel. Jorrit had aangegeven dat hij heel zenuwachtig was toen hij de pianopartij opnieuw mocht inspelen. “En vanavond speel ik het solo…” Heel Caprera lacht met de verwachting dat Jorrit nu achter de toetsen zou aanschuiven. Maar daarna is he publiek muisstil tijdens de mooie uitvoering die door strijkers worden aangevuld. 

HAEVN, concert

Met opnieuw door strijkers en koor ondersteunde versie van Back In The Water wordt deze fijne avond in Caprera afgesloten. HAEVN belooft volgend jaar terug te komen. Voor de twijfelaars is er op 7 en 8 augustus 2020 een herkansing.

HAEVN, concert

Krijg je geen genoeg van Haerlems Bodem? Check dan hier voor een verslag van het optreden van Xavier Rudd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here