De zeer populaire Klim naar het Licht op Basiliek Bavo wordt verlengd tot en met 1 september. Waaghalzen kunnen sinds begin dit jaar via een aangelegde loopbrug op zestig meter hoogte tussen de twee torens door lopen. Tot op heden liepen al zo’n 35.000 bezoekers ‘naar het licht.’

Spring naar het Licht

Spring naar het Licht

Stichting Kathedrale Basiliek Haarlem is content met het aantal bezoekers. Toch hoopt de organisatie uit te komen op zo’n 50.000 bezoekers, wat de doelstelling is. “Daarom hebben we de Klim naar het licht verlengd tot 1 september,” aldus Pastor A.H. de Windschut. “Maar de klim alleen verlengen om tot een dusdanig bezoekersaantal te geraken, leek ons binnen de parochie niet genoeg.” Veel gehoorde opmerkingen van bezoekers waren dat de klim niet spannend genoeg is, ietwat saai en weinig tot geen uitdaging biedt. De pastoor vervolgt: “Daarom kunnen bezoekers vanaf 1 augustus bungeejumpen van de loopbrug onder de naam Spring naar het Licht. Hopelijk kunnen wij hiermee meer in de behoefte van onze gasten voorzien.”

Veiligheidshekken

Spring naar het Licht

De bungeejump is niet de enige aanpassing die gemaakt is. “Nee,” vervolgt de pastoor. “Bezoekers kunnen er ook voor kiezen om de zestig meters hoge oversteek zonder veiligheidshek te voltooien.” Veiligheidsdienst GGD zegt niet blij te zijn met de aanpassing. “Feitelijk komt het erop neer dat dergelijke aanpassingen verhoogde veiligheidsrisico’s met zich meebrengen,” zegt Paul van Tongeren van de GGD. “Liever zien wij dat risico’s te allen tijde tot een minimum worden beperkt, zelfs als het doel is om meer bezoekers te trekken of als meer spanning gewenst is.” De pastoor zucht en haalt zijn schouders op: “Natuurlijk blijft veiligheid hoog in het vaandel staan en zal iedereen onder begeleiding de Klim – of Sprong – naar het Licht doen, maar een beetje meer spanning kan natuurlijk geen kwaad.” 

De kosten voor Spring naar het Licht zullen niet verhoogd worden. Wil je meer informatie of boeken? Check dan de website koepelkathedraalhaarlem.nl.

Meer Klim naar het Licht? Zie hier onze verslaggeefster Sanne die de klim heeft gedaan en er een puike video van maakte.

4 REACTIES

  1. Dit is uiteraard verzonnen door Haerlems Bodem. Moet bekennen dat we wel eens hebben gedacht aan reuzenschommels onder de brug maar ook dat zou teveel van het goede zijn en erg kostbaar. Bovendien, de Klim naar het licht is al spannend genoeg getuige de bijna 40.000 bezoekers tot nu toe. Gerjon Rooker, namens KoepelKatedraal Haarlem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here