Hakim – Haarlemse Helden. Andere Meesters

0
189

Naar aanleiding van de tentoonstelling Haarlemse Helden. Andere meesters in het Frans Hals museum is er aan bekende Haarlemmers, als Rob Peetoom, Lakshmi en Jos Wienen gevraagd wie hun Haarlemse helden zijn. In deze eerste video praat Hakim over zijn hero, Hendrick Cornelisz. Vroom.

Hakim – Haarlemse Helden. Andere Meesters

In Haarlemse Helden. Andere Meesters wordt het werk van de oude meesters uit de zestiende en zeventiende eeuw op een eigentijdse manier gepresenteerd. Aan de hand van actuele thema’s zoals gender, geloof en afkomst wordt onderzocht hoe het komt dat een kunstenaar soms ‘in’ of ‘uit’ is. In deze eerste video is acteur en Sesamstraatbewoner Hakim bevraagd wie zijn Haarlemse Held is.

Hakim – Haarlemse Helden. Andere Meesters

Grondlegger zeeschilderkunst

Hendrick Cornelisz. Vroom (Haarlem, 1566 – aldaar, 4 februari 1640) was een Haarlemse wandtapijten ontwerper, graveur, tekenaar en schilder. Hij wordt wel beschouwd als de grondlegger van de Europese zeeschilderkunst. De tentoonstelling Haarlemse Helden. Andere Meesters is nog tot en met 1 juli 2022 te zien in het Frans Hals museum. Check hun website voor meer informatie.

Meer Haarlemse Helden? Check hier Lakshmi en voor meer Haarlems Bodem check je hier de nieuwste HB de boekenrubriek.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here