Dinsdagavond schoof Haerlems Bodem aan bij pop-uprestaurant Half Acht, een nog verborgen parel in de Schagchelstraat, waar kok Jonas Roukema en maître Robbert Hovenberg van plan zijn de Haarlemse harten te veroveren. Nóg verborgen, want donderdag 11 april opent het zijn deuren en de reserveringen stromen al binnen.

Ontdekken

Wij Haarlemmers zijn dol op onze restaurants en bars, op borrelen en fijn eten. Op het ontdekken van nieuwe, fijne plekken en het doorgeven van de parels van de stad aan onze vrienden, familie en buren. Dit, fijne Haarlemmers, is zo’n restaurant waar je heel erg graag zelf naartoe wilt om de sfeer en het eten te proeven en ervaren. Dus alsjeblieft: hierbij de gouden tip voor een avondje uit.

Wat restaurant Half Acht bijzonder maakt, is de hoge kwaliteit van zowel het eten als de service in combinatie met de kleinschaligheid en het tijdelijke karakter van het restaurant (ze zijn slechts één maand open). De mix van deze elementen maken het een echt bijzondere avond. De sfeer is intiem, open, vriendelijk, het eten is verrassend, heerlijk en de service subliem.

Slechts vier weken opent het restaurant haar deuren aan de Schagchelstraat 15.

Half acht is half acht…

Vanaf half zeven is het restaurant geopend voor het aperitief. Bij binnenkomst onthaalt Robbert, gastheer pur sang, de gasten met een lekker glas cider en wijst ze een van de tafels of zet ze aan de bar. Een uur later, om half acht – hé – worden de voorgerechten uitgeserveerd en begint de onvergetelijke avond echt.

Half Acht serveert een viergangenmenu en enkele amuses van lokale seizoensproducten die op een verbluffende wijze tot prachtige gerechten worden omgevormd door kok Jonas. Maître Robbert zorgt voor de helpende hand in de keuken waar nodig, maar houdt zich voornamelijk bezig met de gasten en heeft als sommelier-in-opleiding vier tongstrelende wijnen uitgekozen die perfect passen bij de exquise gerechten.

Half Acht Pop-uprestaurant Tijdelijk in Haarlem
Kok Jonas Roukema en maître Robbert Hovenberg.

Table d’hôteconcept

Het table d’hôteconcept – wat de pot schaft – versterkt de intieme sfeer: alle gasten, maximaal 24 per avond, krijgen vanaf half acht de gerechten uitgeserveerd met vooraf de ingeschonken glazen wijn passend bij het gerecht dat gaat komen en na uitserveren de uitleg van Jonas over hetgeen op je bord is gelegd. Behalve wellicht een paar wc-bezoeken, is er geen sprake van loopjes, nieuwe gasten, vertrekkende gasten en gestommel door het restaurant. Er is alle aandacht voor jouw eigen gezelschap, het eten, de wijnen en het restaurant. Half Acht geeft haast het gevoel van een avondje theater. De generale repetitie die Haerlems Bodem mocht bijwonen heeft ons al in extase achtergelaten, dus dat belooft veel goeds voor de voorstellingen en de uiteindelijke grande finale aan het eind van de maand Half Acht.

Half Acht serveert lokale seizoensproducten die op een verbluffende wijze tot prachtige gerechten worden omgevormd.

Reserveren is noodzakelijk en kan via de website. Daar vind je ook meer informatie over kok Jonas Roukema en maître Robbert Hovenberg en over de mogelijkheden om hen in te zetten bij jouw cateringklus of event.

Half Acht is open van donderdag tot en met zondag. Je bent vanaf 18:30 welkom. Het viergangenmenu kost €36,50. Daarnaast bieden ze een wijnarrangement aan voor €23,50.

Fotografie: Hans Palmboom

Meer Haerlems Bodem? Check hier de column van Kitty.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here