– Sponsored Content- In het magazijn van JP Haarlem staan de stellingen tot het plafond gevuld met tafels, stoelen en banken. Er is werk in overvloed, maar meubelbezorgers blijken schaars. Het bedrijf hoopt snel meer enthousiaste en sociale meubelbezorgers toe te kunnen voegen aan het hardwerkende team.

“We zoeken enthousiaste, vrolijke en sociale, jonge meubelbezorgers.” Algemeen directeur Erik Bakker neemt plaats achter zijn bureau in het kantoor aan de A. Hofmanweg. In het pand werkt een hecht team van medewerkers die onder andere verantwoordelijk zijn voor de distributie, planning en klantenservice. De meubelbezorgers zijn vaak van ‘s ochtends tot ‘s avonds op pad, om door het hele land bestellingen af te leveren. “Wat ons echt uniek maakt, is dat JP meer voelt als een vriendenclub dan als een commercieel bedrijf,” vertelt Erik. In het pand bevindt zich een compleet café, inclusief bar, discolichten en een biljarttafel. “Mensen werken hier niet alleen voor het salaris, maar ook omdat we elke winter een zaalvoetbaltoernooi organiseren, toffe JP uitjes hebben en op vrijdagmiddag borrelen in het café hier beneden.” 

Foto door PostNL

De vriendschappelijke sfeer bij JP Haarlem is al sinds de oprichting van het bedrijf een kernwaarde. JP is in 2000 opgericht door twee vrienden, Jasper en Paul. De oom van Paul had een meubelwinkel en vroeg de jongens of zij op zaterdag naast hun studie een aantal meubels wilden bezorgen. “Het waren twee jongens van achttien jaar, die er zin in hadden en de schouders eronder wilden zetten,” vertelt Erik. Het enthousiasme van de jongens en de vriendelijkheid naar elkaar en de klanten bleef niet onopgemerkt. “Ineens kreeg de winkel complimenten over de bezorging van meubels, terwijl de aflevering voorheen juist een grote zorg was geweest.” Sinds dat eerste begin is JP Haarlem flink gegroeid en levert het bedrijf logistieke diensten aan een flink aantal meubelwinkels. De algemeen directeur heeft het bedrijf zien groeien van een studentenbedrijf tot de onderneming die het nu is. “Ik ben zelf in 2008 bij JP komen werken, als meubelbezorger tijdens mijn studententijd. Toen was het bedrijf nog veel kleiner en was er net een tweede auto aangekocht.” Inmiddels rijden de meubelbezorgers ongeveer dertig routes per dag door heel Nederland en België. 

Dat een medewerker van meubelbezorger tot algemeen directeur uitgroeit, is een goed voorbeeld van de mogelijkheid tot zelfontplooiing binnen JP Haarlem. “Je kunt initiatief nemen, zonder dat je daarin geremd wordt. Op die manier kan iedereen van waarde zijn voor het bedrijf,” aldus Erik. Hij is er trots op dat de kernwaarden van het bedrijf na al die jaren nog altijd intact zijn gebleven. “Iedereen is bereid om hard te werken. Ik vind dat het algemeen belang ook goed overeind blijft; dat de klantervaring nog steeds centraal staat en dat iedereen zichzelf kan zijn”. Hoewel er door de drukte op de meubelmarkt lange dagen gedraaid worden, blijven medewerkers zich vol inzetten. Erik zegt hierover, “Hoe er nu gewerkt wordt, daar ben ik echt apetrots op. Dat iedereen elke dag weer naar het werk komt om alles voor elkaar te krijgen, ondanks de druk vanuit consumenten.”

Foto door PostNL

Om de vraag vanuit klanten nog beter aan te kunnen, is JP Haarlem op zoek naar nieuwe meubelbezorgers. Volgens Erik is het als meubelbezorger vooral belangrijk dat je van uitdaging houdt. “Je komt altijd dingen tegen die je van tevoren niet had verwacht. Er is één ding dat je zeker weet en dat is dat een dag altijd anders gaat dan je ‘s ochtends denkt.” Juist bij leveringen van meubels uit het hogere segment, waarbij specifieke kennis nodig is voor de montage, onderscheidt JP zich. Het bedrijf belooft een vakkundige aflevering, ook als een bank op driehoog door een smal trapgat omhoog getild moet worden. Volgens Erik hoef je trouwens niet bang te zijn dat je niet sterk genoeg bent voor het tillen van meubels. “Na mijn eerste klus was ik volledig opgebrand. Je wordt vanzelf sterk, maar je moet het wel willen”, lachend voegt hij toe, “en je moet sociaal zijn. Als je meerdere uren per dag met een collega in de wagen zit, moet je wel af en toe vragen hoe het met de ander gaat en wat de plannen zijn voor het weekend.”  

Ook vrienden maken van je collega’s? Hard werken, goed verdienen en toffe feestjes bijwonen? Kijk dan op Bodemwerk naar de vacature van meubelbezorger en solliciteer vandaag op deze toffe job!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here