Afgelopen zondag vond voor de 7e keer de Harley Dag Haarlem plaats.  Een evenement voor liefhebbers, hobbyisten en Motor Club’s. Haerlems Bodem ging langs om te kijken wat de ‘Harley Dag’ precies inhoud.

Haerlems-Bodem-Harley-Dag-2013-Bike-3 Haerlems-Bodem-Harley-Dag-2013-Sadle

We benaderden de Veerplas en zien om ons heen al de verschillende leren hesjes met clubnamen. Terwijl we over de parkeerplaats lopen, komt er net een stoet motorrijders aan. “Wat?? Wat zeg je???” Even stopt iedereen met praten en luistert naar het geweld dat uit de uitlaten komt. Ze rijden als één groep en wanneer ze passeren zien we hun clubnaam trots op de rug; ‘Trailer Trash’. Oke, dat is strak!

Haerlems-Bodem-Harley-Dag-2013-Vest

Het evenement zelf duurde van 12:00 tot 19:00 en dit is voor de doorgewinterde Harley-liefhebber net genoeg tijd om al het moois te bewonderen. Er stonden, midden op het grasveld, meer dan honderd Harleys en langs de hele buitenring stonden kramen met spullen voor echte bikers. Denk aan patches, leren hesjes, huiden en meer. Gelijkgestemden kunnen hier met elkaar praten over hun hobby’s en passie. Maar de biker van tegenwoordig is natuurlijk ook een ‘family-man‘. De organisatie heeft hier rekening mee gehouden door een groot springkussen en een heuse suikerspin-kar neer te zetten.

Haerlems-Bodem-Harley-Dag-2013-Bikes

Haerlems-Bodem-Harley-Dag-2013-Bike

Voor de volwassenen waren er genoeg ‘barretjes’, er kon gegeten worden en er was muziek! De Liveband speelde lekkere bluesy ritmes en daar houden de bikers van. Ook DJ’s AMIREZ & Xanto Dex, Emiel Roche en Mike S deden lekker hun ding op de Veerplas. In het bijzonder een bedankje naar AMIREZ en Xanto Dex voor hun uitnodiging om naar de Harley Dag Haarlem te komen.

Haerlems-Bodem-Harley-Dag-2013-Bike-2

In de flyer benadrukte de Stichting Harley Dag Haarlem, dat dit festival voor het hele gezin is en ook voor ‘niet-Harley-rijders’. Dit was zeker het geval, wij stonden tussen alle bikers met onze vlinderdas en dat was geen probleem. Er was geen agressiviteit en ook foto’s maken was geen enkel probleem. Uiteraard wilde niet iedereen op de foto en we respecteerden een ieders privacy. De middag was leuk en naar ons idee, gezegend met een goeie opkomst. Wellicht dat de gemeente volgend jaar een vergunning kan verstreken voor de maand augustus, want het enige dat aan deze dag ontbrak was de zon. De Harley Dag Haarlem is dus een aanrader voor iedereen die van motoren, snelheid en vrijheid houdt!

 Haerlems-Bodem-Harley-Dag-2013-Banner

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here