Boven zijn bed hing een poster van premier Ruud Lubbers, toch ging Merijn Snoek psychologie in Amsterdam studeren. Maar, bloed kruipt waar het niet gaan kan. Via via kwam hij in de politiek terecht en inmiddels is hij wethouder in Haarlem.

Podcast Politics Merijn Snoek

Rammstein is te gek, ik ging los in de pit

Vanuit zijn psychologieachtergrond – en zijn werkzaamheden als student in een friettent – bedrijft hij politiek. De Amerikaanse politiek vindt hij ook zo interessant: “Dat is echt de greatest Show on Earth,” zegt hij. Merijn houdt ook van muziek, en wat voor muziek. “Ik ben een liefhebber van The Beatles, dat is echt geweldig. Maar, ik kan ook los gaan op Rammstein. Ik ben wel eens bij een concert geweest en ging los in de pit.” Op de vraag wat hij mist in Haarlem zegt hij bijna trots: “Er is een Haarlemse skatecommunity. Ik vind het gaaf om te zien dat de skateramp er nu eindelijk komt. Ook hebben we weinig ruimte in Haarlem, dus ik zou eigenlijk méér ruimte willen. Maar dat is lastig.” Over de toekomst laat hij zich niet echt uit. Lachend: “Als ik straks klaar ben met het wethouderschap, ga ik misschien wel een echte baan zoeken.” Wil je meer horen van Merijn, luister dan nu naar deze Podcast Politics.

Meer Haerlems Bodem de podcast? Check HB de Podcast nr. 24. Heb je vragen of ideeën mail ons op info@haerlemsbodem.nl of app naar 06 438 552 80.

Check ook HB de Podcast Politics met Marie-Thérèse Meijs of Podcast met Jur Botter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here