Per 31 januari is Robbert Berkhout de nieuwe wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Economie. Volgens zijn partij een verbinder, sociaal vaardig en een goede luisteraar. Hij werd direct enthousiast toen we hem vroegen om gast te zijn in onze podcast. Samen met zijn opvolger Jasper Drost (Fractievoorzitter Groen Links) neemt hij plaats op de bank voor een gezellig en openhartig gesprek over politiek en het leven. 

Check nu HB de PODCAST – Politics #1 -Robbert Berkhout en Jasper Drost via ItunesSoundcloud of Spotify.

Robbert Berkhout

Robbert Berkhout werd unaniem door zijn fractie gekozen als de nieuwe wethouder voor GroenLinks Haarlem. Hij is verbindend, kan goed luisteren, bezit politieke sensitiviteit, en voelt snel aan waar de (politieke) pijn zit. Door zijn betrokkenheid bij de totstandkoming van het coalitieprogramma Duurzaam Doen kent hij de politieke wensen van de (coalitie)partijen. Bovendien is zijn kennis van duurzaamheid, de portefeuille van Cora Yfke Sikkema die hij gaat overnemen groot. Hij toont leiderschap en wordt alom gerespecteerd.

Robbert Berkhout is 32 jaar & afgestudeerd politicoloog/socioloog. Hij is naast zijn raadslidmaatschap intercedent & voorzitter van de OR bij een grote GGZ-instelling. Berkhout was bij de verkiezingen 21 maart dit jaar lijsttrekker. In de periode van vier jaar daarvoor was hij raadslid in onder andere de commissies Beheer en Ontwikkeling. Nu heeft hij zitting in de commissies Bestuur en Ontwikkeling. Als fractievoorzitter van de grootste partij (9 zetels) in de gemeenteraad is hij de leider van de coalitie.

Robbert Berkhout

Ook mochten de mannen als eerst de muur van de ‘Pink wall studio tekenen. Met volle enthousiasme lieten zij blijken dat GroenLinks ‘erbij’ was!

Robbert Berkhout

De volgende ‘HB Politics’ podcast staat ook al in de steigers. Wethouder Jur Botter neemt plaats op de bank. Meer Haerlems Bodem de podcast? Check deze link. Heb je vragen of ideeën mail ons op info@haerlemsbodem.nl of app naar 06 438 552 80.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here