Het is lente. De zon schijnt eindelijk wat feller, de krokussen bloeien volop en de Facebookpagina’s stromen massaal vol met evenementuitnodigingen. Wat doet Haerlems Bodem dan? Juist, ook met een evenement komen. We hebben iets nieuws, iets bijzonders en het heet… de Dubbel Sessies. Twee Haarlemse artiesten die eigen werk solo spelen en daarnaast een ode brengen aan hun grote held. Deze keer is de held David Bowie. De artiesten Sue the Night en Yorick van Norden. Waar en wanneer? 2 mei in De Pletterij  te Haarlem.

We praten met Suus (Sue the Night) en Yorick van te voren bij Klein in Concept. Een piepklein atelier, dat volhangt met geschilderde portretten van Bowie. Dat hij de held en dus het thema is van de eerste Dubbel Sessies, is niet geheel vreemd. Voor beiden een groot voorbeeld al sinds hun jeugd. Er komt een waterval aan titels lang, als ik ze naar hun favoriete plaat vraag. Ieder heeft zijn eigen, even persoonlijk verhaal over hem. Yorick sneakte platen van zijn ouders mee naar zijn eigen huis, Suus die zich voor het eerst Rock ’n Roll voelde door het meezingen van de zin ‘Wham bam, thank you, ma’am!’, afkomstig uit het nummer ‘Suffragette City’. Toch vielen ze allebei niet als een blok voor hem. Als jonge telgen vonden ze zijn stem wat raar, al was Suus wel direct verliefd op zijn kapsel. Maar, langzaamaan vonden ze het interessanter worden. Even wat zweverig gezegd: fan worden van Bowie was meer een ‘proces’. Ik denk dat dat voor velen zo was en nog steeds zo is. Hoe dan ook praten ze met veel liefde in hun stem en merk ik hoe belangrijk hij voor hen was.

Kaarten voor HB Dubbel Sessies! Aan de deur, reserveren@pletterij.nl of bel 023 542 35 40.

7X0A8148

Als Haerlems Bodem zijn wij blij, zeer blij met deze setting. Niet alleen doordat de samenstelling van Suus, Yorick en Bowie gewoon goed klopt, maar ook omdat we weten dat ze het al te druk hebben. Zo heeft Yorick in oktober vorig jaar zijn debuutalbum ‘Happy Hunting Ground’ uitgebracht, is hij alweer bezig met nieuw materiaal en zich aan het voorbereiden op een reeks optredens, waaronder dat van Bevrijdingspop. Suus is op haar beurt ook bezig met een nieuwe plaat, heeft net het nummer ‘The World Below’ uitgebracht en speelt ze op 4 en ook 5 mei. 4 mei met het Kennemer Jeugd Orkest voor het Herdenkingsconcert, 5 mei op Mainstage Bpop. Het laatste is sowieso al iets om naar uit te kijken, aangezien vorig jaar letterlijk en figuurlijk in het water viel.

7X0A8221

Een avond vol muziek. Solo hun eigen werk, oud en nieuw, werk van Bowie en misschien zelfs wat samen. We gaan nog niet alles verklappen, dus koop een kaart, ga er heen en geniet van dit speciale optreden.

Kaarten voor HB Dubbel Sessies! Aan de deur, reserveren@pletterij.nl of bel 023 542 35 40.

Dan nog even de traditionele update over ‘The Pity Song’. Het nummer van Sue the Night waar velen, waaronder ik, naar een opname van smachten. Nog steeds zijn er plannen om meer mee te doen dan alleen live spelen, maar daar mag ik verder nog niets over zeggen. Wat ik wél mag zeggen, en waar ik al über enthousiast van word, is dat ze het gaan spelen op 4 mei. Met dus een heel orkest. Hoe gaaf!?

Dubbelsessies poster met beeld

Dubbelsessies “Yorick van Norden (solo) – Sue the Night (solo) | Debat en cultuurcentrum Pletterij | 2 mei 2016 | VVK 10 | Zaal open 19.30, aanvang 20.00 uur | Reserveren is gewenst, via reserveren@pletterij.nl of bel 023 542 35 40.

Fotografie: Jaap Kroon

Met dank aan: Jaap Kroon, voor al zijn geregel en mailverkeer. Annemarie Klein van Klein Concept en Carola van den Broek, die de prachtige werken van Bowie heeft gemaakt en beschikbaar heeft gesteld voor de shoot.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here