Woensdag 4 september was de kickoff van het jubileumjaar. De Heemsteedse reddingsbrigade bestaat namelijk vanaf dit jaar 100 jaar. Dat betekent dus het hele jaar feest. Daarom gaan ze komend jaar veel leuke dingen plannen.

Heemsteedse reddingsbrigade
Photo by Aditya Joshi on Unsplash

Het ontstaan van de Heemsteedse reddingsbrigade

De leden van de Heemsteedse Zwem- en Poloclub vonden het aantal verdrinkingen te hoog honderd jaar geleden. Daarom hebben zij de reddingsbrigade opgericht. Doormiddel van deze reddingsbrigade wilden ze graag mensen goeie voorlichting geven oftewel zwemles, zodat minder mensen zouden verdrinken. Natuurlijk kwam ook de reddingsbrigade in actie als iemand dreigde te verdrinken. Nu honderd jaar later zijn ze nog altijd actief en telt de brigade ongeveer driehonderd leden, waarvan er honderdzeventig jeugdleden zijn. Er zijn dus aardig wat betrokken jeugdigen die graag in de reddingboot stappen. Omdat er geen zee is in Heemstede richt deze club zich op binnenwateren als het Spaarne, Ringvaart en Leidsevaart. Ook helpen zij de roeivereniging in Heemstede en ze zijn ook actief bij mudmasters.

Recordpoging onderwater hockey

Woensdag 4 september begonnen ze het jubileumjaar met een tentoonstelling en receptie in het gemeentehuis van Heemstede. Hier hebben ze onder andere ook gezegd een nieuw record neer te willen zetten in het Guiness Book of Records, zo lazen wij dit in een artikel van NH Nieuws. Ze willen een recordpoging onderwaterhockey doen met het grootste aantal deelnemers. Dit zal zaterdag 12 oktober plaatsvinden. Locatie en tijd is voor nu nog niet duidelijk aangegeven. Maar als je het leuk vindt, wees er dan vooral bij.

Meer HB? Lees hier het artikel over FRIS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here