Hèlen Vink – Miksang – Bewust op Haerlems Bodem

0
215

Filmmaakster Marja Godvliet gaat langs bij bewuste ondernemers die de zaken net even anders aanpakken. Ditmaal Hèlen Vink. Zij doet aan, en geeft, Contemplatieve Fotografie. Contemplatieve foto’s maken is meditatie in beweging. Hèlen laat je met frisse blik naar de omgeving kijken, waardoor je weer in simpele dingen geluk ervaart. Ze gebruikt hiervoor visuele oefeningen en meditaties plus haar training in Shambhala-boeddhisme en de contemplatieve kunsten. Zie jij de schoonheid van je eigen omgeving?” Check nu de video!

Hèlen Vink

Verrast worden door de schoonheid van het alledaagse – daar word Hèlen Vink écht blij van. Haar hartstocht ligt in de reis van pure creativiteit en expressie. Ze maakt foto’s omdat fris zien en pure fotografische expressie haar ontzettend blij maakt, en het medium fotografie voor een middel is om vreugdevol, wakker en in complete verbinding in het hier en nu te zijn. Graag deelt ze deze methode met een ieder die het proces van pure waarneming & pure fotografische expressie op deze wijze zelf wil ervaren en uitdrukken. Ze woont aan zee, waar ze als kind altijd al wilde wonen.

miksang Hèlen Vink
Miksang Contemplatieve Fotografie: www.miksang.nl

Miksang

In 2006 maakte ze kennis met Miksang contemplatieve fotografie in Keulen, en coördineerde de eerste Miksang workshop in Europa. Deze ontmoeting bracht haar ervaring met fotografische kunst en meditatie-ervaring samen, en ze begreep onmiddellijk de frisheid en toegankelijkheid van deze artistieke hedendaagse discipline. In gepassioneerde vaart voltooide ze in twee jaar – onder leiding van Michael Wood – het Miksang curriculum in Europa en in de VS. In 2008 voltooide ze de leraarstraining aan The Miksang Institute in de VS. Sindsdien geef ze les in Nederland en diverse steden in Europa.

Meer informatie via www.miksang.nl

Voor meer bewust op Haerlems Bodem check het interview met Tino van Heusden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here