Zondag 13 oktober is het weer zo ver: de jaarlijkse Herfstmarkt in de Haarlemmer Kweektuin. Dit jaar is er weer een boordevol programma voor jong en oud! Zo is er een biologische markt, kan je planten kopen en zijn er verschillende (kinder)activiteiten.

Herfstmarkt activiteiten

Er zijn een aantal activiteiten dit jaar op de herfstmarkt. Zo is het Plantenasiel Haarlem aanwezig, zij organiseert een workshop ‘verzorging kamerplanten’. Daarnaast kan je meedoen aan de rondleiding ‘biodiversiteit in de Springertuin’. Heb je altijd al de Haarlemmer Kweektuin kassen eens van dichtbij willen bekijken? Neem dan deel aan de rondleiding door de kassen van ‘wij telen groente’. Daarnaast geeft Spaarnelanden haar campagne ‘Natuur in je Stad’ extra onder de aandacht. Kinderen kunnen onder andere vogelvoerslingers rijgen, kaarsen van bijenwas rollen en herfststukjes knutselen. Tijdens het evenement is er ook aandacht voor dieren in bijvoorbeeld uw tuin. Zo kan je informatie krijgen over schuilplaatsen en broedkasten voor bijvoorbeeld vogels, insecten en egels. Als laatste nog een tip: neem een tegel uit je tuin mee en lever deze in bij Steenbreek023. Je krijgt dan, zolang de voorraad strekt, een zakje biologische geteelde bloembollen.

Herfstmarkt

Biologische markt

Daarnaast is er een biologische markt met streekproducten zoals kazen, jams, geleien, fruit, eetbare paddenstoelen, pompoenen, honing en groenten. Er is een foodtruck aanwezig met (h)eerlijke biologische gerechtjes. Bij de verschillende marktkramen zijn soepen, appelsap, cake en taarten te koop. Naast al het heerlijke eten kan je ook planten, fruitbomen, bollen en knollen kopen.

Het evenement vindt plaats op zondag 13 oktober 2019 van 11:00 tot 16:00 uur in de Haarlemmer Kweektuin. De toegang is gratis.

Meer Haerlems Bodem? Lees dan snel meer over de zeldzame plantencollectie in Haarlem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here