Je wilt duurzaam wonen en leven. Hoe doe je dat en waar begin je? Een vraag die misschien regelmatig door je hoofd spookt. Gelukkig is er nu het Duurzaamheidsloket in de Haarlemmer Kweektuin, een samenwerking tussen de gemeente Haarlem en verschillende duurzame initatieven. De medewerkers van het loket beantwoorden duurzame vragen over bijvoorbeeld energie besparen, duurzaam verbouwen, bewonersinitiatieven en financiering. Ze kunnen ook doorverwijzen of koppelen aan een partner.

Het Duurzaamheidsloket

De Haarlemmer Kweektuin is de duurzame inspiratieplek van Haarlem. In dit stadspark vind je naast duurzame ondernemers ook iedere vrijdagmiddag in het Kweekcafé het Duurzaamheidsloket. Van tips over isoleren tot hoe je aardgasvrij kunt wonen, bij het loket kun je terecht voor al dit soort en andere vragen en is elke vrijdagmiddag geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

het duurzaamheidsloket
De mannen van het Duurzaamheidsloket staan klaar voor al je groene vragen.

Persoonlijk advies

Vier adviseurs met ieder hun eigen expertise en ervaring bemannen het Duurzaamheidsloket. Een van hen is Michiel de Ruiter. Naast adviseur bij het loket is hij ook initiatiefnemer van energiecoöperatie Haarlem Noorderlicht. “Mensen geven aan dat ze het fijn vinden om hun vragen persoonlijk te kunnen stellen in plaats van dat ze online de antwoorden moeten zoeken,” vertelt hij. Jan Tjemme van Wieringen van o.a. Energiepioniers Haarlem, vervolgt: “Wij hebben allemaal persoonlijk ervaring met duurzaam verbouwen en wonen. Daar putten we dan ook veelal uit. En als we het antwoord niet weten dan raadplegen wij experts uit ons netwerk. Of we verwijzen bezoekers door naar organisaties en bedrijven met specifieke kennis over duurzaamheid, zoals de Huizenaanpak.” Naast Jan Tjemme en Michiel zijn ook John van Oossanen, lid van energiecoöperatie De Ramplaan, en Juan Nibbelink van Cirkelstad Haarlem adviseurs bij het Duurzaamheidsloket.

het Duurzaamsheidsloket

Een duurzame vrijmibo

Het Duurzaamheidsloket is open op vrijdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur. Goeie plek dus voor een duurzame vrijmibo. Je vindt de adviseurs in het Kweekcafé, Kleverlaan 9. Het Duurzaamheidsloket is onderdeel van meerdere loketten die Haarlemmers helpen naar een duurzame toekomst. Meer informatie is te vinden op www.haarlem.nl/de-groene-mug of www.haarlem.nl/duurzaam-verbouwen.

Nog meer duurzaamheid? Check dit artikel over Kweekdesign.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here