Het Innovatiecafé wordt vrijdag 18 januari voor het eerst in Sociëteit Vereeniging te Haarlem gehouden. Dit is bedoeld voor ondernemers die in hun bedrijf werk maken van innovatie. Op basis van interviews door ‘cafébaas’ Jaap Sluis wordt in beeld gebracht hoe zij dat doen en wat anderen daar van kunnen leren. 

Wat gaat er goed en waar loopt het spaak?

Het doel van Het Innovatiecafé is om de praktische kant van innovatie zo helder mogelijk te belichten. De nadruk ligt op de praktijk en minder op theorie. Volgens Stephan Kooijman (adviseur duurzame economie bij de gemeente Haarlem) is daar in het regionale bedrijfsleven veel interesse voor: ”Vaak willen ondernemers weten hoe collega’s hun innovatie op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid, arbeidsmarkt, technologie of circulariteit aanpakken. Waar liggen de kansen? Is het behalve maatschappelijk ook zakelijk verantwoord? Wat gaat er goed en waar loopt het spaak? En wat is de rol van de overheid en het onderwijs? Het Innovatiecafé brengt de antwoorden op zulke vragen in beeld.”

Lekker borrelen en innovatiecontacten leggen

De borrel die plaatsvindt na afloop van de interviews is een laagdrempelige manier om innovatiecontacten tussen vertegenwoordigers van bedrijven, overheden en het onderwijs te initiëren en/of verder te verdiepen. Als de eerste editie op vrijdag 18 januari een succes wordt, is het de bedoeling om in 2019 vaker een Innovatiecafé te houden. Volgens Hans Stroomberg van Sociëteit Vereeniging haalt zijn organisatie Het Innovatiecafé graag in huis: “Veel van onze leden zijn ondernemer of ondernemend van geest en hebben interesse in de materie. Omdat iedereen welkom is, kan Het Innovatiecafé uitgroeien tot een plek waar kennis breed wordt gedeeld en ondernemers interessante contacten op kunnen doen. Ook met het onderwijs en overheden.”

Genot onder een muziek van Melle Boddaert

De muziek wordt verzorgd door singer/songwriter Melle Boddaert. Hij is student aan het Conservatorium Haarlem van de Hogeschool Inholland (piano en gitaar) en brengt werk van anderen en zichzelf ten gehore.

Haarlem vertelt…

het Innovatiecafé
De Sociëteit Vereeniging

Het eerste Innovatiecafé vormt de afsluiting van de landelijke Week van de Circulaire Economie. Twee bedrijven die meedoen aan dit evenement blikken er 18 januari op terug. Tot de gasten behoort ook directeur Walter de Wit van Jan de Wit Autocars. Hij vertelt hoe een deel van zijn bussen voortaan rijdt op brandstof die veel minder uitstoot veroorzaakt. Jonge, nog aan de Hogeschool Inholland studerende ondernemers vertellen hoe zij naar innovatie en duurzaamheid kijken. Frénk van der Linden, duurzaamheidsambassadeur van de gemeente Haarlem, komt met een gesproken column.

Vrijdag 18 januari

De inloop is 18 januari vanaf 15.30 uur. De interviews door cafébaas Jaap Sluis worden in een pittig tempo van 16.00 tot 17.00 uur gehouden. Aansluitend wordt er nagepraat en geborreld. De toegang is gratis. Ook belangstellenden van buiten de regio zijn welkom. Wie wil komen, moet zich vooraf aanmelden op https://www.societeitvereeniging.nl/agenda of via sluis@decoalitie.nl. Sociëteit Vereeniging is gevestigd aan de Zijlweg 1 in Haarlem.

Meer lezen op HB? Check dan dit artikel over een onverklaarbare beeldenstorm in Haarlem. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here