Van 23 tot en met 31 maart is het Boekenweek. Dit jaar is het thema De moeder de vrouw. Kom deze dagen langs bij De Vries Van Stockum voor een handtekening van Peter Buwalda of ontvang het Boekenweekgeschenk van Jan Siebelink. In de Philharmonie of de pletterij is ook van alles te beleven, hierbij een overzicht.

Literaire Talkshow Frénk & Frencken

Dinsdag 19 maart | 20.30 – 22.00 uur | Philharmonie | Kaarten verkrijgbaar via: www.theater-haarlem.nl

De Haarlemse literaire talkshow Frénk & Frencken in de Philharmonie neemt op 19 maart een aanloop naar de Boekenweek. Te gast zijn burgemeester Jos Wienen en schrijvers Sylvia Hubers en Ilja Leonard Pfeijffer. Het boekenweekthema De moeder, de vrouw is het gespreksonderwerp.

Boekenweekthema-avond: Ik, moeder

SONY DSC

Donderdag 21 maart | 19.30 – 20.30 uur | Toegang: Gratis

Vlak voor de Boekenweek, op donderdag 21 maart bespreken de twee schrijfsters én jonge moeders Eva Kelder en Annemarie de Gee hun literaire verhalenbundel Ik, moeder. Hun boek vol met nieuw proza van dertien vrouwen die het thema moederschap wél aandurfden, deed veel stof opwaaien. Hun verhalen zijn soms rauw, soms melancholisch, soms humoristisch. Maar altijd echt. Ik, moeder schenkt de moeder het literaire leven dat zij verdient. 

Start Boekenweek

Vanaf 23 maart ontvang je bij besteding vanaf € 12,50 aan Nederlandstalige boeken het Boekenweekgeschenk Jas van belofte van Jan Siebelink. Libris Literatuurprijs winnaar Murat Isik schreef een passend essay in het Boekenweekthema De moeder, de vrouw, genaamd Mijn moeders strijd. Het is deze week in de boekhandel verkrijgbaar voor € 3,75. Ter afsluiting van de Boekenweek kun je op zondag 31 maart op vertoon van dit geschenk gratis reizen met de trein!

Boekpresentatie in de Pletterij

Zondag 24 maart organiseert Uitgeverij In de Knipscheer een boekenprogramma met auteurs uit Nederland, Vlaanderen en (oorspronkelijk) Suriname. Centraal staat het thema vriendschap naar aanleiding van de roman Ava Miller en ik van Kristien De Wolf die gepresenteerd wordt. Dit middag wordt aaneengepraat door radiomaker en uitgeverijredacteur Peter de Rijk.

In Ava Miller en ik trekt Sieg Engel met dezelfde obsessieve inzet waarmee ze haar zelfgekozen isolement koesterde, nu de grillige Ava Miller haar leven binnen. Wanneer hun onwaarschijnlijke verbond na jaren echter scheuren begint te vertonen, ziet Sieg Engel maar één uitweg: een spectaculaire heldendaad, door haarzelf ontketend in een poging alles te redden. Ava Miller en ik is een betoverende, pijnlijk mooie roman over de geboorte en teloorgang van een vriendschap die het allerhoogste zoekt.

Na afloop van het programma is er napraat en signeren de auteurs. En natuurlijk ontvangt u een eigen, alternatief boekenweekgeschenk van Uitgeverij In de Knipscheer.

Datum zondag 24 maart 2019
Locatie Pletterij Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem
Aanvang 14.30 uur. Zaal open 14.00 uur. Pauze circa 15.15 uur. Einde 16.30 uur. Zaal dicht 18.00 uur.
Toegang gratis, maar uw komst wel graag aanmelden op Pletterij.nl/agenda

Lamoer #3

Donderdag 28 maart | 19.30 – 23.00 uur | Kaarten verkrijgbaar via: www.patronaat.nl

Donderdag 28 maart 2019, tijdens de Boekenweek, vindt de derde Haarlemse editie van de literaire show Lamoer plaats in het poppodium Patronaat. Te gast zijn schrijvers Esther Gerritsen en Yaël Vinckx, kunsthistoricus Wieteke van Zeil en DJ Mark Kneppers. Het belooft een wervelende avond over boeken te worden.

Signeersessie Peter Buwalda

Vrijdag 29 maart | 16.00 – 17.00 uur | Toegang: Gratis

Op vrijdag 29 maart komt Peter Buwalda zijn boek Otmars zonen signeren bij boekhandel De Vries Van Stockum Haarlem. Reikhalzend hebben we er naar uitgekeken: een nieuw boek van Peter Buwalda. Kom bij ons langs in de Boekenweek en laat jouw exemplaar van Otmars zonen voorzien van een fraaie handtekening!

Voorleesestafette

Zaterdag 30 maart | Vanaf 10.30 uur | Toegang: Gratis

Nog even door luieren op zaterdagochtend? Kom tijdens de Boekenweek naar de Voorleesestafette bij De Vries Van Stockum in Haarlem. Kruip met een teddybeer of knuffelaap op bed en laat je voorlezen door papa of opa.

Alle papa’s en opa’s verzamelen! Wij nodigen jullie van harte uit om de (klein)kinderen voor te lezen tijdens de Boekenweek. Zo kunnen mama’s en oma’s heerlijk rustig winkelen in onze boekhandel of van een lekker kopje koffie genieten.

Het wat-ik-van-mijn-moeder-leerde-ontbijt

Zondag 31 maart | 11.00 – 12.00 uur, inloop vanaf 10.30 uur | Toegang: € 12,50 p.p. +1x gratis entree voor moeder, zus, buurvrouw of vriendin Aanmelden: haarlem@devriesvanstockum.nl

In de Boekenweek gaat Manon Duintjer in gesprek met schrijvers Carla de Jong, Harold Hamersma en Jowi Schmitz over de lessen die zij van hun moeder leerden. Ondertussen zit jij aan een heerlijk ontbijtje en mag je gratis je moeder mee laten ontbijten (of je vriendin, zus of buurvrouw)!

Meet & Greet Chef-kok Alessandro & Di Famiglia Uva

Zondag 31 maart | 14.30 – 16.30 uur | Toegang: Gratis

Ontdek de Italiaanse kookfilosofie van Di Famiglia Uva en Chef-kok Alessandro. Het kookboek van hun restaurant MARIO is exclusief te koop bij De Vries Van Stockum. Kom langs in de Boekenweek voor een korte presentatie, een ontmoeting met de familie, een hapje en laat je onderdompelen in Italiaanse sferen!

Meer Boeken op HB? Check hier de HB Boekenrubriek met Theodorus van Zeggelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here