Poëzielaboratorium De Zingende Zaag bestaat 30 jaar. Een mooie aanleiding voor een spetterend theaterspektakel op zondag 17 november met de uitreiking van de Louis Ferron Trofee, een pratende zingzagende taart en Woordhoek met de hilarische spoedcursussen Bachelor Taalhistoricus in 20 minuten. Maar, misschien het belangrijkste: de presentatie van het langste harmonicaboek ter wereld.

Het langste harmonikaboek ter wereld (1088 cm)

Redactie, ontwerp en vormgeving van de feestbundel zijn in handen van George Moormann en Chantal Hendriksen. De presentatie van deze knotsgekke avond is in de vertrouwde handen van Dolly Bellefleur (een alter ego van Ruud Douma) en George Moormann. Zoals bij De Zingende Zaag Producties gebruikelijk is, kent de poëzie tijdens het festival vele gedaanten. Een greep uit de activiteiten. Zo is er poëzie in de lift met acteur Joost Prinsen die uit het hoofd gedichten voordraagt en zijn er de Poeziëprofessors ‘voor al uw vragen’ (docenten van de Schrijversvakschool Amsterdam), een woordhoek (Ewoud Sanders, schrijver, taalhistoricus en journalist) en de spoedcursus ‘Hoe kan ik dichter worden in een uur?’ Aan een ZigZagtafel kan met twee knopen het door De Zingende Zaag Producties ontworpen poëziekaartspel Zig zag worden gespeeld.

De Haarlemse Philharmonie met het langste boek ter wereld

Het langste boek ter wereld

Met het jubileumprogramma BOEM PAUKESLAG is De Zingende Zaag Producties weer bijna terug op de plek waar het allemaal begon. Op 17 februari 1989 werd hier om de hoek in Studio Filmtheater op de Grote Markt 25 de allereerste Zaag feestelijk ten doop gehouden met optredens van onder andere Pieter Boskma, Frank Starik, Esther Jansma en Maarten Doorman. Check hier ook de website voor meer informatie.

Wanneer: 17 november
Waar: Philharmonie

Meer HB? Check hier een van onze nieuwe artikelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here