Op de fiets van Haarlem centrum, via de Veerplas en Mooie Nel, naar Spaarndam is sowieso al een mooie route, maar het wordt helemaal mooi als je onderweg wat lekkere hapjes kan oppikken. Na een lange werkweek (binnen), even gezond genieten in de buitenlucht! In een tijd waar er meer niet mag dan wel, heeft iedereen behoefte aan een beetje gezelligheid en zorgeloos genieten. Bitesandbikes- organisator Frank Böhm weet er alles van.

Kijk naar wat er nog wél kan

In maart 2020 kwam zijn muziek- en entertainmentbedrijf Flexcitement met gierende banden tot stilstand. “Mijn passie is verbinden, verbazen, verrassen en vermaken. Ook nu probeer ik in dat nog steeds. Met online entertainment zoals de Popquiz en de Surprise Drive In. Ik probeer altijd te kijken naar wat wél nog mogelijk is. Aangezien het uitproberen van nieuwe restaurants altijd al mijn hobby was, en mountainbiken/fietsen daar als nieuwe hobby bij is gekomen, heb ik beide gecombineerd in een gezond én culinair uitje. Zo is Bites & Bikes ontstaan, een culinair avontuur!”

Straatfeestje met Frank

Fiets je mee?

Lijkt het je leuk om mee te fietsen en te smikkelen? Dan kun je zaterdag 17 april en zondag 18 april tussen 12.00 en 18.00 uur op pad gaan. Via deze site kun je tickets bestellen. Die kosten €25,- per deelnemer en daarmee kun je tijdens de route bij 4 restaurants een hapje halen. Omdat je op de fiets wat grotere afstanden kan afleggen, is Spaarndam bij de route betrokken. Hier kan je bij restaurant De Kolk een heerlijk brioche broodje met pulled pork van “The Big Green Egg” met koolsalade en bbq-saus nuttigen. De andere restaurants die meedoen zijn Paviljoen Loef aan de Mooie Nel, Het Veerkwartier aan de Veerplas en Truffels. Chefkok Mark, van dit befaamde restaurant, werkt tegenwoordig vanuit Het Wachtlokaal aan de Kruisweg.

De gerechten die je kunt verwachten worden in de aanloop van 17 en 18 april bekend gemaakt op BitesandBikes.nl. Op deze Facebookpagina kun je ook meer informatie vinden over de route en deelnemende restaurants. Bij succes volgen er binnenkort ook nieuwe routes langs andere restaurants in de prachtige regio Kennemerland.

“Ik heb mijn liefde voor lekker eten en voor fietsen gecombineerd in een sportief culinair uitje.”

Bedenker en organisator Frank Böhm

Win 2 gratis Bites and Bikes-tickets bij Haerlems Bodem!!

Haerlems Bodem mag twee gratis tickets weggeven voor de allereerste Bites and Bikes-tour. Om deze te winnen moet je NU een mailtje sturen naar info@haerlemsbodem.nl met als onderwerp ‘WIN tickets B&B’. Zet in de mail je eigen naam, het telefoonnummer waarop we je kunnen bereiken en de naam van degene die je gaat verrassen met het tweede ticket. Uiterlijk woensdag 14 april hoor je of je gewonnen hebt.

UPDATE!

De winnaar van deze winactie is inmiddels bekend! Miranda Kasius is de gelukkige en krijgt twee tickets om zichzelf en haar vriend Koos, die heel lang in quarantaine heeft gezeten en nu éindelijk weer naar buiten mag, op een gezellig dagje fietsen en smullen te verwennen. Gefeliciteerd Miranda!

Meer lekkere en gezonde uitgaanstips? Lees dan dit artikel eens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here