Zaterdag organiseert de Haarlemse Kanovereniging het open NK Stand Up Paddle Distance. Het is de eerste race uit een serie van vijf individuele evenementen, die gezamenlijk de Nederlandse titel zullen bepalen. Tevens dient deze race als kwalificatie voor het WK SUP.

NK Stand Up Paddle
Benny Jansen

Nederlandse Top bij NK Stand Up Paddle

De top drie vrouwen van het SUP NK Distance van 2018 (Petronella van Malsen, Emma Reijmerink en Ella Oesterholt) allen woonachtig regio Haarlem, zullen ook in 2019 weer deelnemen en strijden om de titel. De wedstrijd bestaat uit het klassieke Rondje Haarlem, beter bekend als de Molentocht. De start vanaf de Haarlemse Kanovereniging richting het noorden over het Spaarne door de stad, langs de Mooie Nel, de Liede en de Ringvaart om dan via het Spaarne terug te keren naar de finish bij de Haarlemse Kanovereniging. De totale afstand is circa 19,5 km.

Ook mindere goden van start

Naast Stand Up Paddelaars doen er ook surfers, skiërs en prone peddelaars mee. In totaal gaan er ruim vijftig peddelaars van start. Tevens is het mogelijk om deel te nemen aan een tour door het historische centrum van Haarlem (7km) tijdens de wedstrijd! Heb je nog nooit gesupt? Dan kun je je ook aanmelden voor een SUP les. Mistral verzorgt boards en peddels. Inschrijven voor tour of les kan via ella.oesterholt@gmail.com.

Programma

8:30 Terrein en registratie open voor deelnemers
10:00 Openingswoord en Skippersmeeting
11:00 Start Prone 
11:05 Start race SUP dames
11:15 Start race SUP heren
11:20 Start surfski dames en heren
11:30 Start Tour (Haarlem centrum 7 km) en lessen
13:10 Verwachte aankomst eerste deelnemers
15:00 Verwachte aankomst laatste deelnemers
15:00 Prijsuitreiking

Haarlemse Kanovereniging

De Haarlemse Kanovereniging is al meer dan 80 jaar actief op de Haarlemse wateren. Sinds een aantal jaar is er vanuit de vereniging ook een groep Stand up paddlers, ofwel suppers actief. Tevens worden er wekelijkse sup trainingssessies georganiseerd! Het NK SUP Distance in Haarlem wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met Mistral, Surfsports Castricum, Vitaminstore Haarlem, Club Spaarne en Sweetwater Brewing Company.

Meer Haerlems Bodem? Check hier het fotoverslag van Back2Play.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here