Het moest er een keer van komen, ook Brilstand komt uit de podcast. Nu vrijwel ieder medium aan het podcasten is geslagen, konden de mannen van Brilstand niet achterblijven. Daarom zijn de (sport)journalisten Paul Onkenhout, Edwin Struis, Simon Zwartkruis en Dick Sintenie de Grote Hi-Ha-Hondelulkoek Voetbal Podcast gestart. 

Van Patronaat naar Podcast 

Voordat ze hun eerste podcast opnemen, spreken wij de heren in de studio van Haerlems Bodem waar de opnames plaatsvinden. De stemmen worden gesmeerd met wat gerstenat en de technicus neemt de laatste voorbereidingen door. 

Paul Onkenhout checkt zijn microfoon en vertelt ondertussen waarom ze de podcast zijn gestart: “Het idee is ontstaan vanuit onze Grote Hi-Ha-Hondelul Voetbalshows die we al jaren organiseren. Dat begon ooit in Café Studio (met de Aad de Mos Bestaat Niet-shows) en groeide uit tot avondvullende shows in een bomvol Patronaat. Die shows zitten vol humor, interviews en optredens van artiesten, en alle onderwerpen hebben te maken met voetbal.”

Edwin Struis: “We hebben door de jaren heen echt een vast publiek opgebouwd. Dit jaar zouden we onze 25ste show organiseren, maar daar heeft corona een stokje voor gestoken. Omdat we richting onze fans iets wilden doen, zijn we deze podcast gestart. En ook omdat we er zelf een hoop plezier aan beleven.” 

Frits van Turenhout 

Op Simon Zwartkruis na is het maken van een podcast voor ieder van hen nieuwe kost. De Voetbal International-journalist neemt sinds een paar weken in een wekelijkse podcast het AZ-nieuws door met de Haarlemse ex-international Barry van Galen. Simon: “Ja, dit is wel iets anders. De luisteraars van de Grote Hi-Ha-Hondelulkoek Voetbal Podcast kunnen vooral veel grappige dingen verwachten, want écht serieus praten over voetbal, dat zal er niet van komen. Dat doen al genoeg mensen.”

Dick Sintenie: “We nemen met een knipoog de actualiteit door, bespreken drie sportboeken en bellen met bekende of minder bekende figuren uit de voetbalwereld. En Frits van Turenhout neemt de ruststanden door van de andere velden. Dit alles kan natuurlijk niet tot stand komen zonder onze hoofdsponsor Café de Zwaan aan de Kinderhuisvest. Naast moppen tappen ze er ook prima bier.” 

Primeur

De Grote Hi-Ha-Hondelulkoek Voetbal Podcast is een samenwerking tussen het mediacollectief Brilstand en Haerlems Bodem. Vanaf vandaag kan iedereen de podcast via Itunes en Spotify beluisteren. Volgens van Haarlems Bodem krijgen iedere keer de primeur, wij zullen de Grote Hi-Ha-Hondelulkoek Voetbal Podcast als eerste publiceren. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here