Vergeet je favoriete afhaalchinees, snackbarretje en pizzabezorger. Nu is er Satébestellen.nl een nieuwkomer voor wat betreft het bestellen van avondmaaltijden. Haerlems Bodem zocht zelf contact met eigenaar Silvester omdat wij, sinds deze ontdekking, nergens anders meer willen bestellen. Serieus.

Satébsetellen.nl heeft een mooie geschiedenis om te delen. Het begon ruim vijf jaar geleden toen oprichter Silvester werkte als chef-kok bij Zout. Een leuke baan, maar met veel vrije tijd in de wintermaanden. Mede daardoor ontstond bij Silvester een drang naar iets nieuws, iets eigens. In de winter is hij destijds Stijl Catering Haarlem begonnen. Een cateringservice met luxe hoog in het vaandel. Dat was leuk om erbij te doen maar zoals Silvester zelf aangeeft “…in die branche is het gewoon crisis.” Het was een moeilijke tijd, maar Silvester heeft zich er doorheen geslagen. Ook was zijn drang naar meer nog niet bevredigd. Daarom is Silvester in 2012, naast zijn cateringservice, begonnen met Satébestellen.nl. “Wij bestelden zelf altijd veel eten, dus toen ben ik gaan nadenken: wat eten Nederlanders veel en wat is er nog niet.”

“Iedereen verklaarde me voor gek…”

Het gerucht ging dat de eerst verkochte satétjes gewoon thuis werden bereid.  Silvester vertelt glimlachend: “Iedereen verklaarde me voor gek… Ik heb een partytent aangeschaft en een werkbank gekocht bij de Sligro, een paar koelkasten via Marktplaats gekocht, een barbecue met klep gekocht, mooie website de lucht in gegooid, zelf gebouwd en echt begonnen met kipsaté of saté van de haas. Eén koerier had ik, mijn vriendin reed mee op de brommer en ik zat bij de printer te wachten. Dan had ik 4 à 5 orders op één avond en dan was ik helemaal blij.“

Het was een doorslaand succes en al snel niet meer bij te benen voor Silvester en zijn team. Als we vragen naar een vergelijking met nu zegt Silvester: “Dat kunnen we niet meer beschrijven. Thuis ontplofte het en was er geen ruimte meer”. Na een vakantie is Silvester rustig gaan kijken naar een locatie en heeft zo het huidige pand gevonden. Satébestellen.nl is gevestigd aan de Pijlslaan nr. 7  en links ervan zit Stijl Catering Haarlem.

Haerlems-Bodem-Sate-Bestellen-4

De basis staat nu, alles klopt dus nu moet je kwaliteit nastreven en dat zijn we aan het doen.” Natuurlijk blijft Satébestellen.nl wel vooruit gaan. De kans is namelijk aanwezig, dat er een vestiging wordt geopend in Haarlem Noord. Dan kan ook iedereen uit Beverwijk en Santpoort genieten van de Lazy Monday Ribsdeal en de Lazy Tueseday Kipdeal.

Ook beginnen ze in maart met een soort ‘proefpakket‘ waarmee ze langs de strandtenten gaan. Dat lijkt ons een goede zet, voor beide partijen. Mocht je denken dat je als vegetariër niet terecht kan? Guess again, want Satébestellen.nl heeft vegetarische kipsaté van topkwaliteit. Qua smaak en textuur 100% kip, alleen is het van sojabonen gemaakt. Try it!

Haerlems-Bodem-Sate-Bestellen-2

Tot slot vragen we Silvester waarom hij vindt dat jij en al je vrienden moeten bestellen bij Satébestellen.nl.  “Sowieso qua versheid, wij maken alles zelf, we zijn ambachtelijk, maar ook qua service, smaak en prijs”. Daar voegt hij aan toe: “Je krijgt bij ons meer spareribs en ze zijn malser…” Daarbij wordt het eten bezorgd met een vriendelijke glimlach. Het was ontzettend leuk om te horen hoe dit geweldige bedrijf is begonnen en om de passie van Silvester te zien. Wat valt er verder nog te zeggen dan dat Haerlems Bodem iedereen aanraadt om tenminste één keer een avondmaaltijd van Satébestellen.nl te proberen. Daarna wil je niets anders meer, bon apetit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here