HIT (Haarlems Interscholaire Toernooi) biedt leerlingen die hun talenten willen ontwikkelen de kans om deel te nemen aan masterclasses en finales waarin zij zich op professionele Haarlemse podia presenteren aan een groot publiek. Medio april barstte de HIT-finale periode los. In juni wordt de reeks afgesloten met de finales Theater en Beeldende Kunst.

HIT-finales

De expositie Beeldende Kunst 2D en 3D is sinds begin mei te bezichtigen bij Hart, hét centrum voor kunst, kennis en cultuur. Vanaf maandag 3 juni kan het publiek ook stemmen via ‘stembiljetten’ die bij de bar van het Hart Café te verkrijgen zijn. Vrijdag 14 juni vindt bij Hart om 16:00 uur de prijsuitreiking plaats. Deze ‘finale’ is voor iedereen vrij toegankelijk. Dinsdag 11 juni is de Toneelschuur om 20:00 uur het podium voor theatertalenten. De HIT Jongeren Theaterjury zal dan bepalen wie zich winnaar mag noemen in deze categorie. Kaarten voor deze finale zijn verkrijgbaar via toneelschuur.nl.

HIT-finales

De finale-avonden worden georganiseerd bij de grote podia die Haarlem rijk is. De professionele vakjury’s geven waardevolle tips en begeleiden de jongeren tijdens deze mooie podiumervaring. De categorieën waaraan kan worden meegedaan zijn Bands, Singer-songwriters, Dans, Kleinkunst, Klassieke muziek, Poëzie, Beeldende kunst en Theater. 

Meer Haerlems Bodem? Lees hier de nieuwste Klagen met Krouwels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here