HIT (Haarlems Interscholaire Toernooi) biedt leerlingen die hun talenten willen ontwikkelen de kans om deel te nemen aan masterclasses en finales waarin zij zich op professionele Haarlemse podia presenteren aan een groot publiek. De finalisten in de negen categorieën zijn inmiddels bekend. De finale periode begint morgen.

HIT

Muzikale finales

Vrienden, familie en andere belangstellenden kunnen de finales komen bezoeken. De finalereeks start (morgen) dinsdag 16 april in het Patronaat met de finale Singer-Songwriters. Deze finale wordt gepresenteerd en muzikaal omlijst door All the Kings Daughters. Woensdag 17 april vindt (eveneens in het Patronaat) de finale in de categorie Bands plaats, gepresenteerd door Menzo Schrik. Absolut (winnaar 2018) zal dan een gastoptreden verzorgen. De eerste reeks wordt vrijdag 19 april afgesloten in de Philharmonie met de finales Klassieke Muziek en Poëzie. De presentatie is dan in handen van Dieuwertje Blok.

HIT, ook theater en kunst

De Toneelschuur is in mei en juni het podium voor de laatste twee finales met op dinsdag 7 mei de finales Dans en Kleinkunst en op dinsdag 11 juni de finale Theater. Vrijdag  14 juni vindt bij Hart tot slot de prijsuitreiking plaats in de categorieën Beeldende Kunst 2D en Beeldende Kunst 3D. De voorafgaande expositie kan al vanaf maandag 6 mei bij Hart worden bezocht.

Kaarten zijn te bestellen via de kassa en websites van de Philharmonie, het Patronaat en de Toneelschuur. De expositie en prijsuitreiking bij Hart zijn vrij toegankelijk.

Meer Haerlems Bodem? Lees hier de column van Joris over de Formule-1.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here