Sinds 1947 is het Haarlems Interscholair Toernooi (HIT) het evenement waarbij middelbare scholieren de mogelijkheid krijgen hun talent op het gebied van kunst, theater en muziek te ontwikkelen en zich te presenteren. De organisatie is voor de zevende keer op rij in handen van Hart, het centrum voor kunst, kennis en cultuur in Haarlem. De editie van 2017 wordt er een met een gouden randje.

Ieder jaar worden er op middelbare scholen in Haarlem en omgeving talentenavonden en open podia georganiseerd waar duizenden leerlingen aan mee doen. HIT biedt deze scholieren de kans zich te tonen aan een groter publiek, deel te nemen aan randprogrammering zoals masterclasses en ervaring op te doen op professionele podia.

Kunstwerk

Op vrijdag 7 april om 19:00 uur is de aftrap met het HIT 70 event in Oliehuis Lichtfabriek. Er wordt een kunstwerk onthuld, gemaakt door scholieren van verschillende scholen samen met kunstenaar Moritz Ebinger. De muzikale omlijsting wordt onder meer verzorgd door Pete Philly met band en DJ. Na de onthulling bij de Lichtfabriek zal het kunstwerk – van vier meter hoog en vier meter breed – meereizen naar de finales en op elke locatie in een andere vorm worden gepresenteerd. Van 7 april tot en met vrijdag 16 juni is bij Hart de expositie voor deelnemers aan de categorie Beeldende Kunst te zien.

De masterclasses worden in maart georganiseerd voor deelnemers die door hun school zijn genomineerd in de categorieën Bands, Singer-Songwriters, Klassieke Muziek, Dans en Kleinkunst. Tijdens deze masterclasses wordt besloten wie er door gaan naar de HIT finales. Voor de winnaars zijn prachtige prijzen ontworpen door Studio Brr Brr. Op Koningsdag mogen de winnaars in de categorieën Bands en Singer-Songwriters bovendien optreden op het grote podium tijdens K-day in het Kenaupark!

Hieronder staan alle finales op een rijtje en voor meer informatie kijk je op de website van Hart Haarlem.

Finales HIT

Maandag 10 april 2017, 20:00 uur

 • Finale Poëzie & Klassieke Muziek, Philharmonie
  Presentatie Dieuwertje Blok
  Kaarten via Philharmonie
 • Dinsdag 11 april 2017, 20:00 uur
  Finale Singer-Songwriters, Patronaat
  Met een optreden van Ruben Annink
  Kaarten via Patronaat
 • Woensdag 12 april 2017, 20:00 uur
  Finale Bands, Patronaat
  Presentatie Michael Struis (Gitaarlem)
  Kaarten via Patronaat
 • Woensdag 12 april 2017, 20:00 uur
  Finale Dans & Kleinkunst, Patronaat
  Presentatie: Lotte Vogel
  Kaarten via Patronaat
 • Dinsdag 13 juni 2017, 20:00 uur
  Finale Theater, Toneelschuur
  i.s.m. Fabian Jansen
  Kaarten via Toneelschuur
 • Vrijdag 16 juni 2017, 19:00 uur
  Prijsuitreiking Beeldende Kunst en afsluiting HIT, Hart
  Juryvoorzitter Ann Demeester (Frans Hals Museum)
  Gratis entree

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here