In juni gaan twee Haarlemmers, Job en Paula, 500 kilometer door Malawi fietsen in de strijd tegen kindhuwelijken. Zij gaan fietsen over onverharde wegen en dirt roads en daarbij 7000 hoogtemeters te overbruggen in Malawi. Om dit mogelijk te kunnen maken organiseren Job en Paula in maart een benefietdiner.

Wereldwijd worden elk jaar twaalf miljoen meisjes slachtoffer van kindhuwelijken voor ze achttien zijn. Maar liefst eén op de negen kindbruiden is zelfs jonger dan vijftien. Slachtoffers van kindhuwelijken hebben vaak te maken met huiselijk geweld. Zelfs naar school gaan kunnen de meisjes vaak wel vergeten. Daarnaast brengt een kindhuwelijk ook gezondheidsproblemen met zich mee, bijvoorbeeld door zwangerschappen op te jonge leeftijd.

benefietdiner

“Men vergeet stil te staan bij hoeveel geluk wij hebben om eigen keuzes te maken”

Job: “Momenteel leven wij in een maatschappij waarin het eindeloos jezelf en je eigen prestaties zichtbaar maken centraal staat. ‘Het-moet-hoger-beter-sneller’ is verheven naar een nieuw soort ethos, waarvan gedacht wordt dat er geen ontkomen aan is.” Paula vult aan: “Men vergeet stil te staan bij hoeveel geluk wij hebben om eigen keuzes te maken. Maar men vergeet stil te staan bij hoeveel geluk wij hebben om eigen keuzes te maken. Hoeveel vrijheid wij hebben om onszelf te ontwikkelen. En de vrijheid die we hebben om te kiezen met wie we samen willen zijn,” en daarom is het volgens hen tijd voor actie.

Benefietdiner

Job en Paula willen in totaal 8000 euro ophalen. Het geld gaat naar plan internationaal. Tijdens de tocht bezoeken zij projecten van Plan International. Deze organisatie zet zich in voor gelijke rechten voor meisjes en jongens wereldwijd. Om geld in te zamelen organiseren Job en Paula, in samenwerking met de Wereldkeuken en de Pletterij, in maart een benefietdiner.

Wanneer: Het benefiet vindt plaats op 21 maart vanaf 18:00 uur in de Pletterij. Je kan aanschuiven voor 49,50 euro. Meld je aan door te mailen naar: paulaenjob@gmail.com

Meer Haerlems Bodem? Lees het artikel over hoe KLM afval opruimt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here