Koningsdag wordt Woningsdag in 2020, zo ook in Haarlem. Maar hoe viert Haarlem dit precies? Haerlems Bodem zet een aantal initiatieven op een rij. Doe er je voordeel mee en blijf lekker thuis in oranje sferen.

Ik Hou van Holland Quiz

Het oranjefeest begint normaliter al de avond ervoor, de zogenoemde Koningsnacht. Maar dit jaar hoef jij je ook deze Koningsnacht niet te vervelen. Want op zondagavond slaan Du Theater en Wigbolt de handen ineen en hebben zij traditiegetrouw weer een Ik Hou van Holland quiz gemaakt. Alleen dit jaar is de quiz, zoals je mogelijk al verwacht, digitaal. Via Facebook en Zoom kan je jouw Hollandse kennis testen door mee te doen om 19:00 uur.

Koningseditie banklammen

Je kan op deze Woningdag natuurlijk zelf de keuken induiken om een heerlijke oranjetompouce te bakken. Maar heb jij geen zin om de keukenprins of prinses uit te hangen (of haal jij er gewoon eentje uit de koelkast omdat je ze al hebt gekocht) dan kan je meedoen aan de Koningseditie Banklammen.

Woningsdag
Chillen op de bank in je oranje trui thuis
Photo by Omid Armin on Unsplash

Voor 36,44 euro koop je een Koningseditie pakket. Dit is een pakket met biertjes (8 totaal) en een hapje. Daarbij zitten er ook een aantal Hollandse spelletjes. Denk bijvoorbeeld aan spijkerpoepen, koekhappen, vier-op-een-rij en Willie-prik-je. Tevens kan je de dag zelf een online kroegentocht doen en heb je toegang tot een live set van Eva Adamidis op de Sint Bavokerk. Drink je liever wijn? Dan kunnen de biertjes gewisseld worden voor wijn.

Kleuren met je kinderen

Haarlemse tekenaar Eric Coolen heeft twee speciale Koningsdag kleurplaten gemaakt voor de Koningsdag kleurwedstrijd: één met Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima met de Sint Bavo en duiven en één met Corona’s. Deze kleurwedstrijd is voor kinderen tot en met 13 jaar. Per leeftijdsgroep zijn er drie prijzen beschikbaar. Pak dus alle potloden, stiften en krijtjes en lever het eindresultaat digitaal in.

Het Woningsdag programma

Woningsdag
Proosten op de koning in je eigen tuin

De verjaardag van de koning vieren we met elkaar. Dit jaar misschien niet fysiek met elkaar, maar we vieren het wel samen.
Er is een heel programma samengesteld voor Woningsdag waarbij wij onder andere met elkaar om 10:00 uur het Wilhelmus gaan zingen. Daarnaast proosten we met z’n allen om 16:00 uur op de koning. Benieuwd naar het programma? Neem dan een kijkje op koningsdaghaarlem.nl.

Meer Haerlems Bodem? Lees ‘Jouw Verhaal’ met Heleen en haar zoon Mats: “Hier nog geen bloed op de muur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here