Gaan jouw kinderen naar school en heb je een laag inkomen? Dan is het kopen van schriften, gymspullen of het betalen van een schoolreisje vaak een grote uitgave. Gelukkig kan je gemeente jou financieel ondersteunen met vergoedingen.

hoge schoolkosten

Hoge schoolkosten?

Inwoners met schoolgaande kinderen én een HaarlemPas hebben in juli een aanvraagformulier voor de tegemoetkoming Schoolkosten ontvangen. Heb je een laag inkomen en (nog) geen HaarlemPas? Kijk dan of je in aanmerking komt voor de Tegemoetkoming Schoolkosten.

Vijftig euro extra

Elk schoolgaand kind dat in aanmerking komt voor de Tegemoetkoming schoolkosten krijgt vijftig euro extra om zelf te besteden voor bijvoorbeeld een uitje naar een pretpark, kleding of speelgoed. Ieder kind krijgt ook een ansichtkaart toegestuurd. Kinderen die vertellen hoe zij hun geld hebben besteed, krijgen als beloning een VVV-bon van vijftien euro.

Tegemoetkoming bijles

Voor kinderen tot 18 jaar met een HaarlemPas die huiswerkbegeleiding of bijles nodig hebben, kunt je als ouder ook de Tegemoetkoming huiswerkbelegeiding of bijles aanvragen. Hierdoor worden de kosten voor de vaak dure begeleiding verlaagd en kan het kind toch de benodigde bijles krijgen.

Meer informatie en aanvragen? Kijk op Tegemoetkoming schoolkosten. En voor meer info over de tegemoetkoming huiswerkbegeleiding of bijles klik je hier. Meer Haerlems Bodem? Check hier Oud in Nieuw: een oude stadsfoto in een nieuw jasje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here