Toen we hoorden dat er nieuwe een ‘Pop-up Store’ in het Raaksgebied zou komen waren we eigenlijk niet zo enthousiast. De gimmick ‘Pop-up Store’ heeft z’n beste tijd toch wel gehad en brengt vaak geen vernieuwd concept meer met zich mee. Outlet artikelen, dump partijen of bij elkaar geraapte zooi, stop het in een verlaten winkelpand noem het een ‘Pop-up Store’ en je schijnt gegarandeerd succes te hebben. Maar Home Stock Limited Editions is geen doorsnee winkel en teert dan ook niet op de term ‘Pop-up Store’. Het is een inspiratieplek, waarbij alles wat je ziet te koop en betaalbaar is; van meubels tot mode en van kookgerei tot computers. De producten in de winkel wisselen snel en zo zijn er dagelijks nieuwe artikelen op de kop te tikken!

Opening Zaterdag 30 Augustus
De winkel opent op zaterdag 30 augustus haar deuren en zorgt voor (minimaal) drie maanden reuring aan Drossestraat 7 in het Raaksgebied. Het pand waar voorheen de Block zat is compleet omgetoverd tot stijlvolle locatie, waarbij poëtische teksten aan de buiten kant en in de winkel de verhalen achter de producten onthullen. Een mooie bijkomstigheid want het strakke Raaksgebied kon wel wat opfleuring gebruiken. Het doel is om uiteindelijk 29 winkels te openen die allemaal tijdelijk van aard zijn. Home Stock Limited Editions Haarlem is het eerste filiaal naar dit vernieuwende concept. Vandaar de 1/29 in het logo voor het Haarlemse filiaal. Dat de winkel wellicht langer aan blijft wordt niet uitgesloten. “Eerlijk gezegd verwacht ik niet dat er snel een nieuwe huurder komt”: aldus Sita Baarsma, een van de initiatiefnemers.

LOGO Home Stock Limited Editions Haarlem

1.600 Vierkante Meter
Sita kent vanuit haar werk bij de HRLM Haarlemse stadsglossy de stad en haar inwoners goed. Hierdoor kent ze het huidige winkelaanbod en weet ze waar nog ruimte voor is. “Ik denk echt dat dit een winkelconcept is waar we steeds meer naartoe gaan”, vertelt ze enthousiast. “We delen de winkelruimte en bieden scherp geprijsde en unieke producten, waarmee we voor onszelf, partners en natuurlijk onze klanten unieke kansen creëren.” Naast de verkoop van producten willen de initiatiefnemers de ruimte (bijna 1.600 vierkante meter!) ook ter beschikking stellen voor andere initiatieven. Denk hierbij aan Yoga-lessen, workshops of exposities.

Perfectie van Imperfectie
De winkelruimte met verschillende verkopers die met hun producten goed aansluiten op hun ideeën. “We laten graag de perfectie van imperfectie zien; wat de één bijvoorbeeld als gewoon schoolbankje beschouwt is voor een ander misschien wel een eyecatcher voor in de woonkamer! Naast eigentijdse meubels van de merken Zuiver, Woood en VT wonen verkopen we daarom ook industrieel vintage zoals een honderd jaar oud krijtbord of een bok die in een gymzaal heeft gestaan.” Daarnaast verkopen ze keukenaccessoires, mode van bijzondere merken en dingen als schilderijen en zelfs opgeknapte pc’s. Kortom, het assortiment van Home Stock Limited Editions is niet in een hokje te plaatsen, gaat dat zien!

Home Stock Limited Editions opent zaterdag 30 augustus om 10:00 uur en is vervolgens van woensdag t/m zondag geopend van 10.00 – 17.30. Meer info: www.homestock.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here