Regelmatig gaat Haerlems Bodem op bezoek bij Dierentehuis Kennemerland, waar honden en katten worden opgevangen door een grote groep liefhebbende vrijwilligers. Alleen zoeken deze dieren ook nog een liefhebbend baasje! Vandaar dat we deze keer hond Vito een podium geven, want deze lieve hond verdient een fijn thuis.

In dierenopvang Kennemerland in Zandvoort verblijven altijd een aantal honden waarvan hun baasjes helaas niet meer voor ze konden of wilden zorgen. Honden die op zoek zijn naar een nieuw thuis en een liefdevolle baas. Wij stellen je maandelijks aan een van deze honden voor. Denk jij dat je de ideale baas zou kunnen zijn voor één van deze lieverds, dan kun je bij de dierenopvang een afspraak maken voor een date. Samen met de medewerkers van de opvang kun je kennismaken met de hond en kijken of er een wederzijdse klik is.

En misschien ben jij wel de nieuwe liefde voor de hond van deze maand:

Vito

Vito is een vijfjarige Duitse herder die pas een week geleden naar het asiel is gebracht. Hij komt uit een liefdevol gezin waar hij samenwoonde met een andere teef, maar helaas kon zijn baasje niet meer voor hem zorgen vanwege medische problemen. Vito is nu een beetje onzeker, zijn huisgenootje hielp hem altijd over zijn angsten heen. Maar met een lieve, zelfverzekerde baas die hem laat zien dat niet alles zo eng is, komt dat weer helemaal goed!

dierentehuis kennemerland

Vito is heel leergierig en nieuwsgierig, en houdt heel veel van eten, vooral van gerookt vlees! Hij vindt het heel leuk om met balletjes en dennenappels te spelen, en houdt ook heel erg van knuffelen. Met mensen heeft Vito geen problemen, maar als hij andere honden ziet kan hij wat onzeker worden. Hij kan dan hard gaan blaffen en aan de riem trekken, maar als een andere hond niet naar hem kijkt kan hij ook rustig langs hem lopen. Vito zou graag hieraan willen werken, zodat het in het vervolg beter gaat.

vito 2

Praktische info:

Vito is een lieve, knuffelbare hond, die wat stabiliteit nodig heeft. Met een andere teef zou hij best weer samen kunnen wonen, als ze maar zelfverzekerd en stabiel is. Ook met kinderen boven de tien jaar kan hij goed overweg.

Ook al verliefd op Vito? Neem contact op met het dierentehuis en breng hem een bezoekje: dierentehuis.kennemerland@dierenbescherming.nl 

Let op: Het adopteren van een dier brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Denk dus eerst goed na voor je je aanmeldt.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here