Bij Haerlems Bodem houden we van mensen. Maar ook van dieren. En onze fotografe Natasja Noordervliet blijkt ook nog eens heel goed te zijn in het maken van de meest prachtige hondenportretten. Hoog tijd om daar iets mee te doen.

In dierenopvang Kennemerland in Zandvoort verblijven altijd een aantal honden waarvan hun baasjes helaas niet meer voor ze konden of wilden zorgen. Honden die op zoek zijn naar een nieuw thuis en een liefdevolle baas. Wij stellen je maandelijks aan een van deze honden voor. Denk jij dat je de ideale baas zou kunnen zijn voor één van deze lieverds, dan kun je bij de dierenopvang een afspraak maken voor een date. Samen met de medewerkers van de opvang kun je kennismaken met de hond en kijken of er een wederzijdse klik is.
En misschien ben jij wel de nieuwe liefde voor de hond van deze maand:

Monty

Algemeen:

Deze mooie man is bijna 5 jaar oud. Hij is een Staffordshire-bulterriër.
Sinds juli van dit jaar woont hij in de opvang.
Monty is recent gecastreerd en is volledig gezond en geënt.
Van voet tot schouder heeft hij een hoogte van ongeveer 40 cm.
Zijn vacht is kort en heeft weinig verzorging nodig. Hij is zindelijk.

Karakter:

Monty is een vrolijke, actieve en gezellige hond. Hij houdt van mensen en zoekt makkelijk contact. Hij is dol op wandelen en zwemmen. Hij is heel leergierig en daardoor goed te trainen. Een aantal basiscommando’s kent hij al. Het trainen op een hindernisbaan (agility) vindt hij erg leuk. Hij luistert goed maar zoekt wel de grenzen op wanneer je niet duidelijk bent.


De opvang omschrijft hem als nieuwsgierig en een beetje eigenwijs.
Monty kan prima een ochtend of middag alleen thuis zijn en loopt netjes mee aan de lijn.
Jonge kinderen en andere dieren zijn niet heel geschikt voor hem. Wanneer zij hem druk of te enthousiast benaderen, raakt Monty onzeker en opgewonden en hij kan dan te fel reageren.

Hij zoekt:

Een baas die rustig en duidelijk is en die op een kalme manier de leiding heeft.
Iemand die tijd heeft om er lekker op uit te gaan voor flinke wandelingen in de duinen of het bos.

Tot slot:

– Kinderen vanaf 12 jaar zijn geen probleem
– Tot Monty voldoende is getraind, wordt aangeraden hem buitenshuis te muilkorven.
– Ook wordt aanbevolen hem buitenshuis altijd aan te lijnen.

Denk je dat jij DE baas bent voor Monty; neem dan contact op met het dierentehuis: dierentehuis.kennemerland@dierenbescherming.nl.
Let op: Het adopteren van een dier brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Denk dus eerst goed na voor je je aanmeldt. Houd er ook rekening mee dat de medewerkers van het tehuis altijd degene zijn die uiteindelijk bepalen of de hond door jou geadopteerd kan worden of niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here