Een groots “Oktoberfest”, een reünie, receptie, voetbalclinics en andere festiviteiten voor de jeugd vormen de ingrediënten voor het eeuwfeest van voetbalvereniging DSS. Op 7 oktober bestaat de populaire club uit Haarlem Noord 100 jaar en dat wordt op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober met veel tamtam gevierd.

Door samenspel sterk

Op 7 oktober 1919 besluiten 7 schooljongens van 14 jaar een voetbalclub op te richten. Ze noemen hun vereniging SDS, ‘Sterk Door Samenspel’. De jongens kiezen voor een geel-zwart shirt in verticale banen, met een broek die nog niet wit is, maar zwart. Vier jaar later veranderen ze de naam in DSS, ‘Door Samenspel Sterk’, waarschijnlijk omdat in Amsterdam al een club bestaat die SDS heet. Ook passen ze de clubkleuren aan naar rood-groen. Anno 2019 is DSS een vitale voetbalvereniging met een kleine 1.300 spelende leden. Daarmee is DSS een van de grootste en sterkst groeiende en bloeiende amateurclubs in de regio, en bij het vrouwenvoetbal zelfs een van de grootste van Nederland. Op hun mooie complex, het Pim Mulier Sportpark in Haarlem Noord, geeft DSS invulling aan de missie om zowel prestatie- als recreatievoetbal aan te bieden. Voetbal voor mannen en vrouwen, meiden en jongens, voetballende vaders en voetballende moeders. Voetbal voor iedereen. En dat al 100 jaar lang.

DSS bestaat 100 jaar

4 en 5 oktober

Het jubileumweekend wordt vrijdag 4 oktober ingeluid met een jubileumreceptie voor genodigden. Als afgevaardigde van de KNVB ontvangt Michael van Praag het eerste exemplaar van het boek DSS
100, Een eeuw DSS
. In honderd pagina’s wordt een tocht langs de velden gemaakt, stilgestaan bij oude en nieuwe DSS-talenten, oude en nieuwe clubhuizen, zaalvoetbal en honkbal. Maar ook de snacks van Theo kunnen niet ontbreken net als de revolutionaire opkomst van het vrouwenvoetbal en de voetballende vaders en moeders. Met als uitsmijter foto’s van alle voetbalteams van DSS. Een keur aan schrijvers, fotografen en DSS-betrokkenen leverden een bijdrage aan dit kleurrijke boek, dat online te bestellen is via dssvoetbal.nl/boek.

Een dag later op zaterdag 5 oktober wordt van 14:00 tot 16:00 uur in de grote feesttent achter het clubhuis een reünie gehouden voor oud-leden, waarvoor zich inmiddels al bijna tweehonderd mensen hebben aangemeld. De dag begint ’s morgens om 09:00 uur met een serie clinics voor de jonge jeugd (5-12 jaar), met leuke attracties als een snelheidsmeter om je schotsnelheid te meten, een panna knock-out, voetbalDarts en de mogelijkheid om met een profvoetballer op de foto te gaan. Voor de iets oudere jeugd (12-15 jaar) is er de avond ervoor, op vrijdagavond, een jeugdfeest met een liveoptreden van DJ Britt van Santen. Voetbalmeiden in dirndljurken en voetbaljongens in lederhosen gaan zaterdagavond los tijdens het al weken uitverkochte Oktoberfest, dat het hoogtepunt wordt van de festiviteiten. Check voor mee info www.dss.nl.

Meer HB? Check hier de tofste artikelen van september.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here