Komend weekend is het weer zover en vindt de 33ste editie van Het Houtfestival 2018 plaats. Deze culturele ontdekkingsreis duurt van zaterdag 16 t/m zondag 17 juni. Geniet gratis van (inter)nationale topklanken, beelden, smaken en verhalen die er samen smelten in een heerlijk ongedwongen sfeer. En dit alles in onze eigen Haarlemmerhout.

Houtnacht
Het Houtfestival 2018 begint zaterdag met de Houtnacht vanaf 18:00 uur. Op verschillende podia kun je genieten van onder andere Dan German, Knalpot en Absolut. Jacco Weener vertelt op grappige wijze over muziekgeschiedenis en zijn recentelijk uitgegeven boek over rock’n roll, religie en zijn jeugd. De Houtnacht wordt afgesloten met een van de meest gewilde dj’s in dancehall op dit moment, niemand minder dan Madbwoy zal zijn reggaedeuntjes ten gehore brengen.

Houtfestival 2018
Shaolin optreden op Houtfestival

Houtfestival 2018

Zondag gaat Het Houtfestival onverminderd en met een uitgebreider programma door. Zo is er weer een doorlopend filmprogramma en muziek uit alle windstreken. Maar zijn er ook eenmansoptredens, dans en is er heerlijk eten. Al om 11:45 trapt De Grote Eenzaamheidsshow af, met als thema vluchten en eenzaamheid. Wie van avontuurlijke muziek houdt kan zijn borst nat maken met Spinifex. Het contrast tussen vurige improvisatie en superstrakke arrangementen dient bij Spinifex als uitgangspunt voor een doorgaans explosief en eigentijds jazz geluid. Dat Het Houtfestival ruimte biedt aan internationale muzikanten bewijst het Nizar Rohana Trio. Nizir Rohana is een in Nederland woonachtige Palestijn en een virtuoos op de ud, de Arabische luit.

Houtfestival 2018
Grensverleggend dansoptreden.

Veel meer te beleven
Natuurlijk is er nog veel meer te beleven. Dans, kunst, theater, film, eten, drinken en nog zo veel meer. Verwacht een lekker exotische mix van optredens van muzikanten, theatermakers en beeldend kunstenaars uit alle windstreken. Check in dit artikel de enige echte Houtfestivalveiling. Wil je meer weten kijk dan op de website van het Houtfestival 2018 of download eenvoudig de festival-app op https://tmsqr.app.link/houtfestival-1755. Uiteraard kun je het Houtfestival ook volgen via Facebook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here